Close

Dél-Korea minket is vár

Dél-Korea egyedülálló kultúráját, természeti szépségeit és gasztronómiai különlegességeit mutatta be egy varázslatos est a Koreai Kulturális Központban.

Az Imagine your Korea –  vagyis Képzel el a te Koreádat! címmel tartott esten a Koreai Idegenforgalmi Hivatal, a JTB Hungary, a Lotte Hotels & Resorts és a Turkish Airlines hozta közelebb a Magyarországnyi területű, de ötször annyi lakosú ázsiai országot az érdeklődők számára.
Young M. Jun, a Koreai Idegenforgalmi Hivatal vezetője elmondta, hogy Dél-Koreát tavaly 14 millió turista kereste fel szerte a világból, és ezzel az egyik legnépszerűbb turisztikai célállomásnak számít. Előadása a tőlünk tíz órányi repülőútra fekvő ország legfőbb nevezetessége, vagyis a főváros, Szöul mellett Jeju-szigetére (Csedzsu-sziget) és Puszan városára fókuszált.
A tízmilliós fővárosban van a világ legkiterjedtebb metróhálózata, a Lotte hotellánc legmagasabba szállodája. A koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a híres csípős káposzta, a kimcshi történetét, változatait, elkészítésük módját külön múzeum mutatja be.
Az „Istenek szigeté”-nek is nevezett Jeju tulajdonképpen egy tengerből kiemelkedett vulkán. A körbejárható szigetet lenyűgöző vízesés, türkizkék tengervíz és homokos tengerpartja teszi vonzó úti céllá. Lávabarlangjai az UNESCO világörökség részét képezik. Itt található Ázsia egyik legnagyobb botanikus kertje.
Puszan, Dél-Korea második legnagyobb városa és legfontosabb kikötője hosszan elnyúló tengerparttal, a környező hegyekkel csábítja az utazót.
Dél-Koreába jelenleg csak átszállással lehet eljutni, de a Turkish Airlines Ázsiába közlekedő járatain a csatlakozási idő mindössze másfél-két óra. Isztambulból Szöulba hetente 15 járatot közlekedtet a Turkish Airlines, amely  ötször érdemelte ki „Európa legjobb légtársasága” címet.
A JTB Hungary Ázsiaspecialista üzletága a kedvelt japán úti célok mellett több, Koreával összekapcsolható lehetőségeket is bemutatott.
Az estet a Home Made Ázsia tánccsoport K-Pop slágerekre koreografált előadása vezette fel, és a Mugunghawa Tánccsoport tavaszi fülemüle, legyezős és dobos tánca zárta le. A koreai konyha olyan ételkülönlegességeit is meg lehetett kóstolni, mint a pulgogi, a csapcshe vagy a már említett kimcshi.
Bognár Mária                                                                                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top