Close

Megújul a Mátai Ménes telepe a Hortobágyon

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. megbízásából jelentős turisztikai fejlesztési munkálatok kezdődtek a Mátai Ménes telepén. Az 538 millió forintba kerülő beruházást – a közbeszerzést követően – a Jánosik és Társai Kft. végziközölte az MTI-vel a cég tulajdonosa.
Jánosik Lajos a részletekről elmondta: a napokban kezdődött munkálatok részeként megújul a fedett lovarda, ahol új versenyés gyakorlópályát alakítanak ki, bírói fülkéket építenek, és áthelyezik a nézőtéri tribünöket is. A lovarda épülete új homlokzati burkolatot és korszerű világítást kap.     
A korszerűsítés során átépítik a nyerges épületet is, ahol kicserélik a tető héjazatát, valamint 7 férőhelyes lómosóval ellátott istálló bokszot építenek a tenyészkancáknak.     A kispalás istálló helyén egy több mint ezer négyzetméter alapterületű fogadó épül, ahol a recepció és információs szolgálat működik majd. Ugyanott alakítanak ki a ménes történetét bemutató termeket és egyéb kiszolgáló helyiségekettaglalta Jánosik Lajos.     A cégvezető közölte: teljesen átalakul az épületek környéke is, bekötő utak épülnek, a parkolókat térkőburkolattal látják el. Több mint négyezer négyzetméteres füvesített területen 62 fát és 9 ezer cserjét ültetnek el, de még egy 450 köbméteres kerti tavat is kialakítanakegészítette ki az elmondottakat.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top