Átszervezi tevékenységét a Douwe Egberts Hungary Zrt., a vállalat szándéka szerint az év végéig bezárja budapesti gyárát, a folyamat 184 dolgozót érint – jelentette be a vállalat pénteken.
Az MTI-hez eljuttatott közleményben azzal indokolták az átszervezést, hogy a cég anyavállalata, a DE Master Blenders 1753 európai szinten felülvizsgálta működését a fenntartható működési pálya biztosítása érdekében, és a tulajdonos harmonizálni kívánja az egyes szervezeti egységek működését.
A Douwe Egberts Hungary Zrt. összesen mintegy 300 embert foglalkoztat. Az átszervezés a budapesti gyárában 162 dolgozót érint, a többi 22 érintett különböző funkcióban dolgozik a cégnél.
A cég az átszervezési szándékról pénteken tájékoztatta az érintett munkavállalókat, a vállalat szakszervezetét és a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt.
A vállalat közleménye szerint a Douwe Egberts Zrt. vezetése a törvényi előírásoknak megfelelően konzultációra hívta a munkavállalókat, ennek során áttekintik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a döntés negatív hatásai minimalizálhatók.
A Douwe Egberts Hungary Zrt. a magyarországi forróitalpiac egyik vezető szereplője, legismertebb márkái a Douwe Egberts Espresso, az Omnia, a Karaván és a Paloma kávé, valamint a Pickwick és a Sir Morton teacsalád.
A vállalat budapesti gyárában kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozik, termékeit a magyar piac ellátása mellett számos európai országba exportálja.
A budapesti gyár bezárása után a cég Magyarországon kiskereskedelemért felelős központot fog fenntartani, amely értékesítési és marketing tevékenységet végez majd. Termékei a jövőben is elérhetők lesznek a magyar fogyasztók számára – írta közleményében a Douwe Egberts Hungary Zrt.
Forrás: MTI