Close

Utazás 2014 SZÉP-kártyával is

A Széchenyi Pihenőkártyákon május végéig 4,1 milliárd forint jár le, ennek felhasználására jó lehetőséget kínál a február 27-én kezdődő Utazás kiállítás –hívta fel a figyelmet közös sajtótájékoztatóján Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.
A tavaszvárás jegyében a Budapesti Állat- és Növénykert medve barlangja előtt tartott sajtótájékoztatón Horváth Viktória elmondta, a tavalyi rekordév volt a magyar turizmusban: 8,8 millió vendég érkezett az országba, akik 22,8 millió vendégéjszakát töltöttek nálunk, 4-5 százalékkal többet, mint 2012-ben. A bevételek csaknem 10%-os emelkedésében a belföldi turizmusnak is szerepe volt, nemcsak a beutazó vendégeknek, köszönhetően a SZÉP-kártyának, ami 920 ezer ember számára tette elehetővé tavaly a nyaralást, üdülést. Bízni lehet abban, hogy számuk az idén növekedni fog, ami persze a munkáltatókon is múlik- fűzte hozzá. Ismertetése szerint a 2007 és 2013 közötti években a turizmus 290 milliárd forint támogatást kapott, és ez lehetővé tette új szolgáltatások létrehozását, és az egyes helyszínek vonzerejének növelését. Ez a támogatás a következő években is meg fog érkezni, visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatások formájában.
Horváth Gergely utalt arra, hogy az idén az Utazás kiállításon család- és gyermekbarát szolgáltatások lesznek a középpontban. A kiállítás jó alkalmat nyújt a még felhasználatlan SZÉP-kártya pénzek elköltésére.
Szöveg és kép: Bognár Mária   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top