Close

Mesterházy győzelemre készül

Személyes és az internetes, közösségi kommunikációra építik a kampányukat, mivel nincs akkora médiafelületük, mint a Fidesznek – mondta Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke pénteken Székesfehérváron, ahol a szocialista jelöltek bemutatkozásán demonstrálók is megjelentek.

Az elnök a párt Fejér megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeinek bemutatóján kifejtette: kampányuk egyik része a kormány tévedéseire, hibáira hívja fel a figyelmet, míg a másik része arra, hogy mit csinálna az MSZP másképp, és kik lehetnek politikájuk nyertesei. A személyes kommunikációra az elmúlt években harmincezer aktivistát képeztek ki – ismertette.
Arra a kérésre, hogy értékelje Gyurcsány Ferenc bejelentését, amely szerint a Demokratikus Koalíció önállóan indul a választásokon, Mesterházy Attila azt mondta: „ezt eddig is tudtuk!”
Az MSZP az 1-es választókerületben a párt székesfehérvári szervezetének elnökét, Márton Roland ügyvédet indítja. Bemutatásán a párt programjából a közbiztonság javítását, a munkahelyteremtést, a bölcsődék és óvodák fejlesztését emelte ki, valamint a nyugdíjkorrekciós programot.
A 2-es választókerületben Herczog Edit, a párt Fejér megyei területi szövetségének alelnöke, európai parlamenti képviselő a jelölt, aki a sajtótájékoztatón példákat hozott a kormány által elkövetett hibákra. A Közép-Duna vidéki hulladékfejlesztési rendszerre 2007-ben elnyert 16 milliárd forintról le kell lemondania a térségnek – említette meg. A kormány nem tudott élni a lehetőséggel, amit az MSZP-s politikusok harcoltak ki Brüsszelben, hogy 2020-ig működhessenek a szénbányák, 2014 végén a márkushegyi bányát bezárják – hozta példaként. Ez rossz energiapolitikai döntés, az ottani családoknak megélhetési gondot jelent, valamint eltűnik egy szakma, és mérnökimportra szorul az ország – figyelmeztetett Herczog Edit, aki azt mondta, hogy képviselőként ez ellen tenne.

A párt megyei területi szövetségének elnöke, Horváth András Tibor országgyűlési képviselő a 3-as választókörzetben indul 2014-ben a parlamenti mandátumért. A jelölt – utalva a bemutatót megelőző fideszes sajtótájékoztatóra – furcsának tartotta, hogy Tóth Erika, Alcsút alpolgármestere mondja azt, hogy be kell fejezni a lopást, miközben a településén egy új földesúri rendszer alakult ki. Első teendőik egyike lesz, hogy a földeket visszaadják azoknak a gazdáknak, akik eddig művelték – jelentette ki.
A 4-es választókörzetben az MSZP színeiben Magyar András, a párt dunaújvárosi szervezetének alelnöke indul a parlamenti választásokon. Azt mondta, hogy a nyugdíjasszegénység ellen szeretne tenni, hiszen ők még mindig kénytelenek támogatni szerény jövedelmükből a gyerekeiket, unokáikat.
A Fejér megyei 5-ös választókörzetben az Együtt-PM 2014 választási szövetség állít jelöltet.

Fejér megye nem kér a bukott baloldalból!

A szocialisták eladósodást és munkanélküliséget hoztak Fejér megyére, ezért az itt élők nem kérnek a bukott baloldalból. Ma ahogy az egész országban, úgy Fejér megyében is csökken a munkanélküliség, a megyében egy év alatt 16%-kal 5600 fővel kevesebb a munkanélküli – reagált Tóth Erika, a kormánypárt Fejér megyei frakcióvezetője Mesterházy Attila székesfehérvári látogatására.

A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy  ma  csökkenek a munkavállalók és a családok terhei is, a munkavállalók megélhetését ma alacsony adókulcs, családi adókedvezmény, minimálbéremelés, béremelési programok segítik, szemben a szocialisták kormányzásával, amikor a fizetéseket agyonadóztatták és a megélhetés költségeit az egekbe emelték.

„Fejér megye nem hagyja magát és nem kér többet az alkalmatlanságukat többször bebizonyító szocialisták megszorításaiból!” – zárta szavait a frakcióvezető asszony.

Székesfehérvár tiszta lappal indulhat

Róth Péter alpolgármester, a Fidesz székesfehérvári elnöke hozzátette, hogy a szocialisták, ahogy az országot, úgy Székesfehérvárt is adósságba sodorták. Székesfehérvár azonban mára talpra állt. Az itt élők és az itt működő vállalkozások ma bízhatnak a gazdasági növekedésben, az előrejutásban, a kormány támogatásában.

„A kormány segítségének köszönhetően 18 milliárd forintos adósságtehertől szabadult meg a város. Székesfehérvár tiszta lappal indulhat, így a településen több jut a fejlesztésekre, a munkahelyteremtésre, az itt élőkről való gondoskodásra, a város közösségeinek támogatására” – emelte ki az alpolgármester.

forrás: MHO/MTI, fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top