Close

Bővülő vízi világ Zalakaroson

A kilenc magyarországi turisztikai régió közül az elsők között van a Balaton régió. Ennek negyedik leginkább látogatottabb városa Zalakaros, Hévíz, Siófok és Balatonfüred után.  A „Tök jó Zalakaroson” programsorozat részeként  2013. október 30-án avatták fel a fürdő legújabb attrakcióját, a fedett Vízipók-Csodapók Gyermekvilágot.

A kétszintes, időjárás-független részben több medence szolgál a különböző korú gyermekek élményszerzésére, kiegészítve egyéb kapcsolódó elemekkel, így például mászókötelekkel, függőhidakkal, csúszdákkal, hempergő játszóházzal. Családi és külön a gyermekeknek szolgáló szauna is kapcsolódik hozzá. Mindezt a külföldön a Neckermann Klub Oázis szállodáiban már évek óta sikeresen működő program alapján alakították ki, illetve szervezték meg. A Béres Alexandra vezette Neckermann Klub Oázis program a szórakoztatás mellett az egészséges életmód népszerűsítésére összpontosít. Képzett animátorok játékos foglakozásokkal, vetélkedőkkel, sportprogramokkal várják a gyerekeket. A Vízipók-Csodapók Gyermekvilág kültéri része ez év nyarától üzemel, és átadása 40%-os forgalomnövekedést eredményezett.  
A fürdőkomplexumnak van még gyógyító részlege, termálstrandja és élményfürdője is. Az üdülőhely jelentőségét mutatja, hogy a Balaton régió vendégforgalmának negyedét bonyolítja le.
A zalakarosi gyógyvíz Európában egyedülálló összetételű, alapvetően nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos, de egyéb alkotórészei folytán a jódos-brómos és a kénes gyógyvizek csoportjába is sorolható, miközben enyhén radioaktív is. Többféle betegségre fejt ki gyógyító hatást, így mozgásszervi és ízületi, valamint krónikus nőgyógyászati panaszokra, de kedvező hatású az idegrendszeri, szív- és keringési zavarok, sőt anyagcsere-problémák esetében is.
A gyógyulást keresők mellett a csupán kikapcsolódni, felüdülni vágyók számára is elsőrangú célpont lehet, élményfürdő-elemeivel, wellness-kezeléseivel.
A zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos kisváros környéke is számtalan kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Kellemes erdei sétával elérhető Zalakaros egyik nevezetes pontja, a kilátó. A fából készült kilátóból csodás panorámában lehet gyönyörködni. Ha tiszta az idő, felsejlik a Kis-Balaton és a Balaton-felvidék. A kilátótól a Parkerdő sétaútjain sétára indulhatunk, de segway-túrákat is lehet tenni. A bérelhető eszközökkel különböző hosszúságú túra-útvonalak járhatók be, így egy 11 kilométeres a kezdőknek, és egy 15 valamint egy 26 kilométeres a „középhaladóknak”. Nincsenek messze a balatoni vagy ahhoz közeli kiránduló-célpontok sem, például Tihany, Badacsony, Hévíz. Zalakomárban a Holnapocska tábor területén kalandpark és állatsimogató várja a kicsiket és nagyokat.
Bognár Mária 

 

                                                   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top