Close

Lengyelország – fókuszban az Egészségturizmus

Lengyelország 2013-ban az Egészségturizmusra helyezi a hangsúlyt. Az országban levő gyógyhelyek közül 40 hivatalosan is gyógyüdülőhely, többségük egy adott betegség gyógyítására szakosodott. Ezek a gyógyhelyek nemcsak gyönyörű természeti környezetben találhatók, de történelmi emlékek sokasága is fűződik hozzájuk – mondta Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet vezetője a Nyílt Napok rendezvénysorozat keretében tartott sajtóértekezleten.
A „víznek köszönhető egészség „ elvét vallja már 200 éve az ízületi bántalmakra gyógyírt nyújtó Szwoszowice gyógyüdülő Krakkóban. Ugyancsak mozgásszervi, izületi fájdalmakra ígér enyhülést az Európában egyik legjobb gyógyiszappal rendelkező Horyniec-Zdrój. A lengyel gyógyüdülők gyöngyszeme Cieshocinek, melyet szép gyógypark vesz körül. A hely központjában lévő Gomba szökőkút természetes inhalatórium. Kamien Slaski gyógyüdülőhely a hideg vizes edzésen alapuló hidroterápiával, a Sebastian Kneipp által kikísérletezett gyógymóddal gyógyít. Naleczów a fiziko- és hidroterápiás kezelések mellett Spa és wellness szolgáltatásokat is nyújt.
Bakonyi Erika elmondta, hogy bár a tavalyi évről még pontos adatok nincsenek, de az már most kijelenthető: a lengyel idegenforgalom jó évet zárt, és ez igaz az oda irányuló magyar turizmusra is.  A lengyelországi úticélok a magas színvonalú, elérhető árú szolgáltatás révén különösen vonzóak a magyar fiatalok és nyugdíjasok körében.
A képviselet januárban megújult honlapja, a  www.lengyelorszag.travel/hu  nemcsak az utazáshoz nyújt értékes információkat, de virtuális városnézésre is hív. A Károly körúton lévő képviseleten pedig sok-sok színes tájékoztató füzet, prospektus található az ország látnivalóiról, zarándokhelyeiről, gyógy-úticélokról, szálláslehetőségekről, árakról.
  Szöveg és kép: Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top