A Duna-parti közraktárakat újraértelmező CET-nek már nem csak külseje impozáns, hanem a benne feltűnő bérlők is sokat ígérnek. Ezúttal a budapesti gasztronómia ismert szereplői, Pollok László, Benkő Zoltán és Malatinszky Csaba bérleményeit hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés. A rendhagyó módon, pályáztatási eljárás keretében történő bérbeadás során a ház jelentős része rövid időn belül elkel.
A Fővárosi Közgyűlés december 15-én a Pollok László és Benkő Zoltán által elnyert bérlemény szerződéséről is döntött. Ismert fővárosi gasztronómusok lévén nevük garancia a CET egyedi koncepciójához méltó éttermek működtetéséhez. Pollok László nevéhez Budapest egyik legjobb étterme, a Budán található Csalogány 26 fűződik (a magyarországi TOP 10 étterem listán az utóbbi három évben folyamatosan szerepelt), Benkő pedig a Magyarországon még újdonságnak számító vendéglátós irányzat, a ‘bistronomy’ bevezetője, egyben a MÁK Bistro tulajdonosa (korábban Lou Lou). Azonban nemcsak a finom falatokra vágyókat igyekszik gyomrába csábítani majd a CET, a minőségi magyar borok kedvelői sem fognak csalódni, ha ellátogatnak a jövő tavasszal nyíló épületbe. Erre Malatinszky Csaba különlegesnek ígérkező borétterme a biztosíték. A pályáját sommelier-ként, illetve borszakíróként kezdő, egyúttal az első villányi cuvée-k “atyjaként” ismert borászhoz betérők megízlelhetik az angol királyi család által is fogyasztott nemes nedűket, s az egyik legjobb európai fehérbort (2009), a Serena-t is. (Ez utóbbi hír a londoni kiadású Decanter magazin 2010. decemberi számában volt olvasható.)
Nem titok, hogy a CET beruházója a bérlői mix összeállításánál a minőségi gasztronómiára különleges figyelmet fordít. Az egyedi éttermeken túl a házban helyet kap majd a magyar kézműves termelők különlegességeit, valamint a hazai bor-, és pálinkakultúra színe-javát felvonultató piactér, a magával ragadó dunai panorámával rendelkező kávézók pedig forró vagy épp jeges italokkal szolgálnak majd a betérőknek.
(A képen Malatinszky Csaba)
Lásd még: CET: építész szemmel