Close

Eltűnt gyerekek képei a magyar tejesdobozokon

Amerikai filmekben már sokszor láthattunk hasonlót, de végre itthon is van rá példa: Négyszázezer tejesdobozon és tízezer élelmiszer-kiegészítő termék csomagolásán jelent meg négy, évek óta eltűnt magyar fiatal képe – egy hazánkban eddig páratlan összefogásban – az Alföldi Tej, a Crystal International Kft., a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság jóvoltából. A kezdeményezéshez számos civil szervezet is csatlakozott. Az aggódó szülők már korábban is igényelték ezt a módszert, de eddig egyetlen multinacionális cég sem merte, akarta vállalni.


 
Az akcióban december 31-éig láthatók a négy fiatal, Till Tamás, Strehó Gergő, Ackermann Dávid és Gödöllei Dominika képei és adatai. Az eltűnt gyerekeket családtagjaik évek óta hiába várják haza.
 
Magyarországon 2010-ben több, mint 10.000 fiatalkorú eltűnését jelentették be! Három évvel korábban ez a szám meghaladta a 11.000-t, vagyis egy kisebb város lakosságának megfelelő gyerek ,,veszett” el! 100 fiatalkorú pedig nyomtalanul tűnt el! (Részletek az 1000 Lámpás Éjszakája honlapján.)
 
Fotó: MTI, Kallos Bea

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top