Close

A Kosár online fogyasztóvédelmi magazin húsvét előtti sonkatesztje

A Kosár magazin a közelgő húsvéti ünnepek előtt, élelmiszer-szakértő gárdájával 17 féle vákuumcsomagolt gyorspácolt sonkát tesztelt, melyből 4 volt baromfi-termék. A teszten a népszerű vákuumozott sonkák közül egy sem érte el a „kiváló” eredményt – azaz a legtöbb termék jócskán hagyott kívánnivalót maga után.

Sajnos a rendkívül hosszú ideig tartó, aprólékos munkát igénylő sonkakészítés helyett a húsipar, hetek, sőt napok alatt készíti el dömping-termékeit, ezzel sokszor lerontva a sonkák minőségét.
A főtt-füstölt sonkáknál – vagy, ahogy a hivatalos megnevezés szól: hőkezelt sonkáknál – fontos, hogy azok ne legyenek túl kemények, és ne engedjenek nyomás nélkül levet sem. Ehhez képest a tesztelt sonkák közül a legtöbb leveses, vagy vizes volt, eresztette magából a páclét – noha a gyártás során a húsipar vízmegkötő anyagokat használ – áll a Kosár magazin weboldalán. A teszt általános tapasztalata, hogy a sonkák íze nem volt megfelelő, túl sósak, jellegtelenek vagy éppen főtlenek voltak, sőt akadt kimondottan romlott is.

A legtöbb cimkén – néhány kivételtől eltekintve – nem, vagy csupán alig kivehetően lehetett elolvasni az összetevőket.
Az összetevők vizsgálatakor olyan alkotó-elemekkel is találkozni lehetett, mint:

  • •    zselésítő anyag
  • •    bőrkepor
  • •    hemoglobin

A magazinunk arra inti a fogyasztókat, hogy vásároljanak körültekintően, nézzék meg jól, mi kerül az ünnepi kosárba!
A témával foglalkozó cikk elérhető a Kosár magazin weboldalán: www.kosarmagazin.hu
Budapest, 2011 április 12.

További információ:
Dömölki Lívia:    06-30-221-7600
Schäffer Dániel:    06-30-4933-751

A Kosár független, reklámmentes fogyasztóvédelmi magazin, immár kizárólag online megjelenésben segíti olvasóit vásárlási döntéseikben és a különböző szolgáltatások igénybevételében,
legyen szó utazásról, vagy nagybevásárlásról.
Keressen minket a Facebook-on is! (www.facebook.com/kosar.magazin)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top