Close

Tarlós István vagy téved, vagy tudatosan nem mond igazat

Félmilliárd forintot vett el a Fidesz a fővárosi szociális szférából.

A kormánypártok propagandagépezetévé alakult köztelevízió ma reggeli műsorában Tarlós István főpolgármester azt állította, hogy a fővárosi hajléktalanellátástól nem vesz el forrást a 2011. évi költségvetés.

Azt magunktól is gondoltuk, hogy olyan újságíró nincs a stúdióban, aki olvasta volna a Fidesz katasztrófa költségvetését, de azt nem gondoltuk, hogy egy ilyen főpolgármester is van ugyanott. A Fidesz ugyanis igen radikális megszorító intézkedéseket hajt végre a fővárosi szociális szférában. A tények:

  • a szociális szféra működéséből több mint félmilliárd forintot (576 millió forintot) vettek el,
  • 22 hajléktalanellátással foglalkozó szervezet kap kevesebb vagy semennyi pénzt 2011-ben,
  • az összes önkormányzati részvétel a szociális ágazatban közel 1 milliárd forinttal csökkent,
  • ráadásképp teljesen felszámolták a városi közműcégek profitjából rezsitámogatást fizető Hálózat a Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítványt.

Az elmúlt negyed évben számos civil szervezet és szakember fejezte ki aggályait a csökkentés miatt, a hajléktalangondozással foglalkozók érdekvédelmi szervezete, a Tizek Társasága nyílt levélben próbálta jobb belátásra bírni a Fidesz városvezetését. Tarlós István és csapata ezzel nem törődött, folytatták a pénzkivonást, vagyis a hajléktalangondozás rendszerének felszámolását a fővárosban.

Ezek után azt állítani, hogy nem jut kevesebb pénz a szektorra cinikus és hiteltelen. Sajnos mindent megtudhatunk belőle, mit gondol a Fidesz az igazságról, a demokráciáról, az egyenes beszédről: nem érdekes, mik a tények, csak ne kérdezzenek vissza.

a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakciója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top