Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatunk, amelyekkel korábban még soha! 2020. február 28. – március 1. között mindenkit vár a Konyhakiállítás a Budapest Arénában!
Kiránduljunk a legújabb trendek, konyhatechnológiák és berendezések rengetegében, szívjuk magunkba a szakértők milliónyi ötletét, és találkozzunk a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselőivel.
Színezzük újra a konyhát!
A tökéletes konyha az önfeledt alkotás „oltára”, egy olyan központi helyiség otthonunkban, ami nem csupán alkalmas helyszín a főzésre, de további gasztronómiai kalandozásokra inspirál. Ezért fontos, hogy ne csak a funkcionalitást tartsuk szem előtt a tervezésekor, hanem engedjünk teret személyiségünk kibontakozásának. Bár a fehér konyha töretlen népszerűségnek örvend, érdemes kockáztatni! A merészebb stílus kedvelőinek izgalmas alternatívákat kínálhat az idei Konyhakiállítás, hiszen nem mindennapi vállalkozásra készülnek a szervezők. A kiállítás része lesz egy különleges enteriőr, ami a Pantone szakértői által az év színének választott Classic Blue árnyalatot kelti életre. Ám, aki nem szeretne túl messzire menni, akkor érdemes kicsiben kezdeni, és először a konyhai berendezéseket lecserélni egy-egy feltűnőbb darabra. Mit szólnánk mondjuk a Dolce&Gabbana és a Smeg kreatív energiáiból született kisgépekhez? A magyar közönség először a Konyhakiállításon láthatja az ízig-vérig olasz „Sicily is my Love” névre keresztelt kollekció egyik darabját.
Gasztronómia a szabad ég alatt
És ha már mediterrán vizekre eveztünk, miért maradnánk a négy fal között? A szabadtéren való sütögetés, étkezés iránti rajongás egyidős az emberiséggel, így 2020-ra a teraszra költöző nappali után a konyha is helyet követel magának a szabad ég alatt. És az úgynevezett kültéri konyha jóval több, mint egy kerti grillező! Tulajdonképpen egy kompletten felszerelt nyitott konyhát jelent – hűtőszekrénnyel, mosogatóval, főzőlappal, nagy munkafelülettel. De milyen alapanyagokban, berendezésekben érdemes gondolkodni, ha kültéri konyhát tervezünk? Az idei Konyhakiállításon testközelből szemügyre vehetjük ezt is.
Egy saját baristát otthonra?
A gasztronómia igazi rajongói nem elégszenek meg néhány fazékkal, serpenyővel és egy hőlégkeveréses sütővel. Az igényeket követve olyan eljárások és kellékek váltak elérhetővé, amelyekkel saját otthonunk mesterszakácsa leszünk: karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy éppen az egészséges, roppanós és vitaminban gazdag zöldségek. A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói pedig elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, a meleglevegős sütőt és a távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek garmadáját. Idei nagy kedvencünk a már-már gondolatolvasó kávéfőző, amely egy applikáció segítségével ízlésvilágunkhoz hangolja a kávét. Sőt, a családtagoknak külön profilja lehet, így mindenki a szája ízének megfelelő feketével indíthatja a reggelt
Sztárséfek, világutazók, gasztrobloggerek egy helyen
Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány: 2020-ban is várnak a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Fiala Borcsa, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San, Tóth Szilárd és Jókuti András mellett még sokan mások készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal. Lessük el a pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokat Dobó Ágitól, merüljünk el a vegán konyha ezerszínű és ízletes világába Steiner Kristóf jóvoltából, majd ismerkedjünk meg a pirított, gőzölt, főtt tésztabatyuk változataival Mautner Zsófival! Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő, Borbás Marcsi pedig a tőle megszokott profizmussal a tradicionális fogásokat gondolja újra a modern konyhai eszközök segítségével. A Konyhakiállítás tökéletes alkalom arra, hogy tágítsuk a látóteredet, kóstoljuk meg Jancsa Jani ínycsiklandozó pizza ízvilágú hamburgerét, és gondoljuk újra a húsvéti sonkát Bereznay Tamás bemutatóján!
Ne távozzunk üres kézzel!
A nyeremények természetesen idén sem maradnak el, érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, mert fődíjként egy 2 millió Ft értékű egyedi konyhabútor is gazdára talál 2020. február 28. – március 1. között a Budapest Arénában.