Close

Keressük a legboldogabb magyar települést

Melyik város, vagy városrész, esetleg település lakói a legboldogabbak és legelégedettebbek? Minden bizonnyal kis hazánkban is találnánk több várost és települést, ahol lakóik nagyon jól érzik magukat. Számos pozitív adottság és tény mellett nehéz lenne abszolút győztest találni, mert mindenkinek mást jelent az öröm, a kellemes.
A hegyvidék beszédes erdeje,a vízpart sodrása, a síkság állandósága mind más és más érzéseket táplálnak. Más értékeket adnak a történelmi falak és a modern építmények, de minden mögött emberi érzések állnak
 
 A kritikákban a városatyák megláthatnák a hiányt, amin javítva többet tehetnének az ott lakó emberek életén.
 
TM  . 
 
  
Példaként: Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelentése szerint:
Az észak-yorkshire-i Harrogate lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában
 
Az észak-yorkshire-i Harrogate lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában, a kelet-londoni Barking és Dagenham kerületben a legrosszabb élni, a legudvariasabb település pedig egy walesi kisváros, Llandrindod Wells egy csütörtökön ismertetett felmérés eredményei szerint.
A György-kori épületeiről, nagy parkjairól, szállodáiról és teaházairól ismert Harrogate sorozatban harmadszor lett a legelégedettebb település. Az első ötben Shrewsbury, Ipswich, York és Chester szerepel még.
 
A harrogate-i polgármester, Richard Cooper szerint városuk Nagy-Britannia egyik legszebb vidékén van, sok a vásárlási és a kikapcsolódási lehetőség, az étterem és a kávézó. Az pedig, hogy harmadszor is az ő városuk végzett az élen, lenyűgözőmondta a település turisztikai központjának igazgatója.
 
Skóciában Invernessben a legjobb élni, Walesben pedig a már említett Llandrindod Wellsben.
 
Bár a felmérés szerint Nagy-Britanniában London Barking és Dagenham nevű kerületében a legrosszabb élni, a legelégedetlenebbek a Heathrow repülőtér közelében fekvő Hounslow lakói.
 
Barking és Dagenham polgármestere nem ért egyet az eredménnyel, szerinte a környék virágzik. "Nemrég több tízezren vettek részt a kerület ötvenéves fennállását ünneplő eseménysorozaton. Persze, hogy vannak gondjaink, de jók a lehetőségeink, otthonok és munkahelyek tízezrei jönnek létre 15 éven belül" – fogalmazott Darren Rodwell.
 
A Rightmove ingatlanportál több mint 24 424 ember megkérdezésével végzett felmérésében arra voltak kíváncsiak, hogy az emberek mennyire büszkék lakóhelyükre, elég tetszetősnek és biztonságosnak találják-e, kedvesek-e a szomszédok és kell-e aggódniuk ingatlanuk értéke miatt.
 
Ingatlanuk berendezésével Dundee lakosai a legelégedettebbek, és a Hemel Hempsteadben élők érzik leginkább otthonhonosan magukat lakásukbanderült ki a felmérésből.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top