Close

Berta Benjámin a Hungaroringen debütál az Euroformula Openben

A honi autó/motorsport értő közönség régóta várja már egy olyan formaautós tehetség felbukkanását, aki visszateheti Magyarországot a sportág világtérképére.

Nekik ad reményt a bejelentés, miszerint ezen a hétvégén Berta Benjámin szintet lép, és a spanyol Drivex istállóval hazai közönség előtt mutatkozik be a nívós, Formula-3-as autókat felvonultató sorozatban. A pilótának nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen jelenleg is F3-as autóval versenyez az olasz/osztrák TopJet FX2000/Drexler Formel Cup bajnokságban a SOLUTION Racing Team tagjaként. Teszi ezt remek eredményekkel, rendszeres dobogós helyezésekkel, így a szurkolók joggal reménykednek egy erős belépőben. Mindezt olyan patinás sztárcsapatok ellen kellene bemutatni Benjáminnak, mint a Lando Norris és Sebastian Vettel pályafutását is egyengető Carlin Motorsport, az olasz F4-ben is jelenlévő BVM, vagy éppen a jelenlegi listavezető Team Motopark.

Berta Beni nem ijed meg a lehetőségtől, izgatottan várja a közös munkát a Fernando Alonso és Pedro de la Rosa neve által fémjelzett csapattal: „Megtiszteltetés, ugyanakkor óriási kihívás lesz bemutatkozni a Drivex Team csapatával az Euroformula Open magyar fordulóján. A hazai közönség előtt szeretném a lehető leggyorsabban felvenni a ritmust, készen állok a jó versenyekre és a csatákra. Izgatottan várom már a szerda délutánt, a találkozást, amikor is megismerkedek a technikai személyzettel, üléspróbán veszek részt, majd csütörtöktől már élesben is belecsapunk a dolgokba. Számomra érdekes újdonság lesz a fordított rajtrács, valamint a HALO védelmi rendszer is. Négyszer ötven perc kollektív teszten lesz lehetőségem összeszokni az autóval, aztán péntektől jönnek a szabadedzések. Szombaton egy-egy időmérő és verseny vár rám, vasárnap pedig újabb két futamon fogom taposni a gázt.

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek az eddigi biztatást és a rengeteg kedves üzenetet, remélem, minél többen jöttök el a Hungaroringre!” – nyilatkozta feldobottan a versenyző.

Miguel Ángel de Castro csapatfőnök üdvözölte a magyar pilóta érkezését, akit kiváló versenyzőnek és komoly erősítésnek tart. A Drivex vezetője azt is hozzátette, hogy keményen fognak dolgozni azért, hogy minél jobb helyezést érjenek el a remélhetőleg népes közönség előtt. A nézőket szombattól engedik be a Hungaroringre, méltányos felár ellenében pedig (limitált, 1500-as darabszámban) a paddockba is vásárolhatók belépők.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Shares
scroll to top