Close

New Times Racing: misanói tesztnapok MotoGP-s támogatással

A New Times Racing két pilótája, Maxwell Tóth és Kecskés Bence a hét elején Misanóban teszteltek a MotoGP-ben szereplő Aprilia csapat első emberének mentorálásával.

A hét első két napján Maxwell Tóth, a számára már ismerős technikával, egy vadonatúj Aprilia RS660-nal készült az idei szezonra a Marco Simoncelli nevével fémjelzett Misano World Circuit-on. Az NTR amerikai származású pilótája tavaly már indulhatott szabadkártyával az Aprilia RS660 Trophy vallelungai szezonzáróján. Csapattársának, Kecskés Bencének viszont még abszolút ismeretlen volt a technika, ennek ellenére könnyen megbarátkozott a bőségesen felszerelt gyári csapat által felkészített kupás motorral. Mindezt úgy, hogy 2022-ben ez volt az első nagymotoros edzése.




Hétfőn, korántsem ideális körülmények között hideg, szeles időben három etapot tudtak teljesíteni az NTR motorosai, akik a beállítások finomításával fokozatosan gyorsultak. Max a nap végére megközelítette a tavalyi pályacsúcsot…

Kedden reggel kiderült, hogy a létesítmény területén tartózkodik több neves versenyző is. A teljesség igénye nélkül Andrea Iannone –  MotoGP-ben versenyzett 2013-2019 között – és a Moto E-ben vitézkedő Kevin Zannoni is. Sőt, a király kategóriában induló gyári Aprilia versenyistálló első embere Massimo Rivola  és fia is motorra pattant a délutáni etapok alkalmával. Mr. Rivola elismerően nyilatkozott a New Times Racing fiataljainak motorkezeléséről, stílusáról és a nap folyamán látott fejlődési ívéről. Tetszett neki az is, hogy a két srác már közel versenyidőket tudott menni a nap végére. Sajnos, Bence idei indulása a sorozatban még kérdéses az életkor szabályozás miatt, de csapata igyekszik minden követ megmozgatni annak érdekében, hogy legalább szabadkártyával az egyik versenyhétvégén elindulhasson.

„ A misanói teszt nagyon jól sikerült, sokat tanultam a motorról és a pályáról, úgy érzem készen állok az első, vallelungai fordulóra. A csapat ezúttal is nagyon keményen és ügyesen dolgozott. Remélem ez az eredményeken is meglátszik majd!” – Nyilatkozta Maxwell Toth.

„Végre visszatérhettem Misanóba, ahol egy igazán különleges technikával, egy vadiúj Aprilia RS660-nal körözhettem. Nagyon megtetszett a vezetési élménye is, pedig nem hasonlítható semmihez, amit eddig vezettem…” – Mesélte Kecskés Bence.

Shares
scroll to top