Close

Színház Csillebércen


A Budai Szabadtéri Színház vezetősége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén nyáron egy hónappal később, júliusban indult el a nyári szezon, s egészen szeptember végéig tart majd.
A budai hegyek tetején, egészen pontosan Csillebércen épült nyári színház 2019-ben nyitotta meg kapuit, ezer férőhelyes nézőterével Budapest második legnagyobb szabadtéri színházaként idén nyáron is számtalan programmal várják a színház és koncertkedvelő nézőket. A Budai Szabadtérit már a nyitás első évében egy szavazáson a legkedveltebb budapesti nyári színpaddá választották, illetve idén nyáron ez a színház fogadja a legtöbb szabadtéri produkciót az egész országban.
A Budapesti Showszínház által üzemeltetett színház idén ismét egy jelentős átalakításon esett át: a gyönyörű, fákkal körülvett erdei színpad mára a legmodernebb technikával felszerelt, minden igényt kielégítő színházzá változott, így szinte minden színházi és koncertprodukció befogadására alkalmas lett.
Idén nyáron vendégszerepel a színházban Zséda, az Edda Művek, a 100 tagú cigányzenekar, bemutatásra kerül a Szép nyári nap, a Képzelt riport szimfonikus változata, a Czibor, a rongylábú rockopera, de lesz ismét Hullócsillagok éjszakája, Nemzeti Operett Gála, Gergely Róbert koncert Szécsi Pál dalaiból, illetve több feltörekvő, tehetséges társulat vígjátéka, zenés produkciója. Vasárnaponként a gyermekeké a színház: Vasárnapi Matiné címmel meseelőadások tekinthetők meg kellemes családi program gyanánt.
A Budai Szabadtéri Színház ismét jótékonykodik is: ezen a nyáron az egészségügyi dolgoznak rendeznek hálakoncertet, amellyel szeretnék megköszönni a művészvilág nevében az egészségügyi dolgozók áldásos munkáját.


Tóth Ádám, a színház igazgatója elmondta: számukra a családi színházi élmény lehetőségének megteremtése a fő szempont: vidám, szórakoztató, könnyed produkciók létrehozása megfizethető jegyárak mellett. Tekintettel arra, hogy színházuk teljes egészében magánvállalkozásként üzemel, számítanak az állam támogatására, hiszen a jegyárak alacsonyan tartása és a színvonalas produkciók felsorakoztatása a különböző pályázatokkal kiegészítve tud rentábilis maradni.
Idén nyáron egy chill-garden elnevezésű nyugalom-kerttel is kiegészült a színház területe, itt az előadásmentes estéken nyugodt, pihentető és ingyenes kikapcsolódásra van lehetőség: zongorista, hegedűs, énekes szólista kíséri a békés kikapcsolódást a lampionokkal megvilágított területen.
A Budai Szabadtéri Színház idén 35 programmal készül, amelyet még kiegészíthetnek új ötletek és események, a színház vezetősége pedig csak reménykedik abban, hogy a nyár vírusmentesen és nyugalomban, szabadon telik majd el. A teljes színházi program a http://showszinhaz.hu/ oldalon található.

Shares
scroll to top