Close

Laller sérült válla nem bírta végig a HunGarian Baja-t

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Nagy lelkesedéssel indult, becsülettel harcolt, de egy fájó, törött testrésszel olykor még Horváth Lajos sem tud mit kezdeni. A népszerű váci terepmotoros a pokoli szombatot még végigcsinálta, ám egészségi okokból már nem volt ott a HunGarian Baja vasárnapi utolsó szakaszán.
 
Horváth Lajos még áprilisban, a Morocco Desert Challange-n sérült meg súlyosan, bukásának utózöngéivel azóta is keményen küzd.
 
„Nagyon szerettem volna már menni, ezért mindenképp indulni akartam Várpalotán. Immáron 15 hete annak, hogy nem ültem versenykörülmények között motoron, nagyon hiányzik a feeling, a társaság, egyszóval minden. Az eltelt idő alatt gyógytornával és edzésekkel próbáltam regenerálódni, ami hellyel-közzel sikerült is, ám nem tudtam, mire számíthatok majd versenykörülmények között.” – mesélte érzéseit Laller.
 
Az idei HunGarian Baja a tereprali világkupa versenynaptárának egyik legnagyobb kihívása, hiszen a pénteki rövid szuperspeciál szakasz után tegnap több mint 500 kilométert, vasárnap pedig még további 160-at gyűri egymást a mezőny. A kihívásra még rátett egy lapáttal az irgalmatlan hőség, és a mindenki által élménydúsnak, ugyanakkor gyorsan változónak titulált versenypálya is:
 
„Kettős érzések kavarognak most bennem. Nagyon komoly volt a szombati nap, rettentően élveztem a pályát, amit Garamvölgyi Zoltán főszervező összerakott nekünk. Ugyanakkor a fájdalmaim miatt szinte a teljes távot végigküszködtem, és ha mindez nem lett volna elég, még a fékem is elszállt, ez így együtt pedig már túl veszélyes volt. Nem tehetem meg, hogy rásérülök a jelenlegi, még nem összeforrt vállamra, mert akkor nem csupán a sportpályafutásom, de a munkám és a vállalkozásom is megsínyli a dolgot. Talán nem a HunGarian Baja-n kellett volna visszatérnem, de nem bántam meg, hiszen igazán jól éreztem magam, jövőre pedig újból itt leszek, remélhetőleg teljesen egészségesen! Köszönöm a csatákat, hamarosan találkozunk a pályákon!” – zárt sportszerűen Horváth Lajos.
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Laller Racing Dakar Team sajtófőnök
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top