Close

Kecskés Bence: a kaotikus körülmények ellenére újabb pontszerzés

benceeeeeeeeeee

A hétvégén Misanóban folytatódott az olasz CIV PreMoto3-as bajnokság, az időjárás pedig újfent alaposan megdolgoztatta a mezőnyt. Kecskés Bence is kapaszkodott tisztességgel, és a fékproblémái ellenére is a középmezőny elején végzett a versenyeken.

A program már csütörtökön elindult, mert a fiatal résztvevőkre tekintettel a bajnokság rendezői rendszeresen beiktatnak egy tesztnapot. Ezen Bence és csapata, az RXP – Simoncelli Squadra Corse Junior Team három felmenetel alatt igyekezett megtalálni a megfelelő beállításokat a másnapi kvalifikációra, és a versenyre.

Péntekre sikerült komolyabbat gyorsulni, Bence már a legelső körök után felvette a ritmust, és megfutotta, sőt túl is szárnyalta a márciusi nyitófordulóban elért legjobb időeredményét. Persze ezalatt a mezőny sem tétlenkedett, mindenki más javult szezonkezdethez képest, de a fiatal magyar pilóta így is a 11. helyre hozta be motorját az első időmérőn.

Szombaton egy kvalifikáció és egy verseny várt a PreMoto3-as fiúkra, akiknek a nagy meleg után a változatosság kedvéért az esővel is meg kellett megküzdeni. A vizes körülmények között Bence 13. helyet motorozott a mért edzésen, majd a délutáni futamon újból előjöttek a már korábbi fordulók alatt is tapasztalt fékproblémák, az első körökben Bence folyamatosan küzdött a technikával, ám később magára talált, és sikerült behoznia a motort a 13. helyre.

Vasárnap egy trükkös warm up után jöhetett a hétvége záró futama. A pálya állapota talán itt volt a legrosszabb, hiszen egy özönvízszerű esőzés után rohamosan elkezdett száradni, felettébb trükkös helyzet elé állítva a junior versenyzőket. Bence itt sem vallott szégyent, hiszen egészen a 13. helyig kapaszkodott, erős dupla pontszerzésével pedig ismét bizonyította, hogy szemtelenül ifjú kora ellenére mekkora potenciál lakozik benne.

Forrás: Tóth Krisztián Márk / RXP – Sic58 Magyarország

Fotó: RXP – Race for Passion

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top