Close

Kecskés Tamás: versenyből teszt lett Rietiben

tomikaaaa

Kecskés Tamás az elmúlt hétvégén Rietiben versenyzett. Azaz, csak versenyzett volna, mivel a kaotikus körülmények és az elmaradt teszt miatt a szakvezetés jobbnak látta, ha csupán az edzéseken vesz részt a fiatal motoros.

Tamás a futamot megelőzően nem tudott tesztelni a számára ismeretlen pályán, így gyakorlatilag teljesen vakon ment neki a CIV MiniMoto bajnokság soros fordulójának. A Rietiben található aszfaltcsík a teljes versenynaptárat is figyelembe véve is talán a legnehezebb helyszín, dinamikus vonalvezetésével és rengeteg kanyarjával még a pályát jól ismerők számára is sokszor megoldhatatlan feladatot jelent.

Ennek megfelelően nagyon sok baleset történt a hétvégén, nem egy, nem két versenyzőt kellett súlyos sérüléssel kórházba szállítani ütközések vagy bukás miatt. Pénteken komoly esőzéssel zárult az első edzésnap, szombaton pedig hőhullám csapott le Rieti tartományra, így a különleges karakterisztika mellett a hőség is alaposan megnehezítette a résztvevők dolgát, többek között ennek is betudható a szokatlanul magas számú baleset.

Kecskés Tomi egészen a kvalifikációs edzésekig a mezőnyben motorozott, és ott a pályaismeret teljes hiányában is remek időket teljesített: összehasonlításképpen a cseh bajnokságot vezető MiniMoto-s versenyző csupán két (!!) tizeddel volt csupán gyorsabb nála. A bíztató eredmények ellenére, a hétvége eseményei alapján a szakvezetés úgy döntött, hogy a kevés teszt és a pályaismeret hiányában nem indítják el a versenyzőjüket a futamon.

„Az RXP – Simoncelli Squadra Corse Junior Team szakmai stábjánál tudják és értik a dolgukat, számos MotoGP versenyző – példának okáért Valentino Rossi és a néhai Marco Simoncelli – karrierjét alapozták meg és indították el, így természetesen abszolút tiszteletben tartjuk a stáb döntését. A történésekből okulva és a rengeteg balesetet látva felesleges kockázatvállalás lett volna versenyezni. Örülünk, mert látjuk a fejlődés ívét Tominál, pályától függetlenül már csak tized-ezredmásodperceket keresünk. Ez is bizonyítja, hogy abszolút jó az a felvett, amerre tartunk!” – nyilatkozta lapunknak Eszter, Tamás édesanyja.

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP – Sic58 Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top