A nagyrécsei Wilheim Dávid „Il Re Del Piemonte” elnevezésű fagylaltja nyerte az Év fagylaltja díjat a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén. Az Év Fagylaltja versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. Az Év Fagylaltja verseny alkotásait négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és Közönség zsűri pontozta. A rendezvénynek ezúttal Szombathely Fő tere volt a helyszíne.
Versenyeredmények:
„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
• Ezüstérem: Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)
• Bronzérem: Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)
„I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye
• Arany: Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)
• Ezüst: Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
• Bronz: Meggyes diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)
„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
• Arany: Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest)
• Ezüst: Handcrafted Pisztácia Tejjégkrém – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)
• Bronz: Argentin Karamellás Keksz – Horváth Mónika (Békás Kft. /Pernigotti/ – Budapest)
C/M” (mentes) kategória:
• Arany: Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)
• Ezüst: Copa KiBana – Luca Marogna (Pregel Magyarország Kft. – Budapest)
• Bronz: Laktózmentes Cold Brew Coffee – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)
I./M és C/M kategóriákban nevezett fagylaltok nem tartalmazhatnak hozzáadott: cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét. Cukor helyett a következő édesítőszerek használhatók: xilit (nyírfacukor), eritrit, stevia, maltit (maltitol).
Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:
• Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
Közönségdíjas:
• Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom).
Forrás: Savaria Turizmus Nonprofit Kft.