Close

Epres sajttorta

epressajttorta

Hozzávalók egy 26 cm-es kerek formához:
– 225 g zabkeksz
– 100 g vaj
– 500 g mascarpone
– 250 g görög joghurt
– 5 tojás
– 150 g cukor
– 1 csomag Bourbon vaníliás cukor vagy vanília kivonat
– 1 bio citrom reszelt héja
– 500 g eper
– 2 evőkanál cukor
– 1 citrom leve
– 1-2 teáskanál rózsavíz (elhagyható)

A sütőt előmelegítjük 150 fokra légkeverésen. A zabkekszet aprítóban ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a zabkeksszel, majd a kerek tortaforma aljába nyomkodjuk. Betesszük pár órára a hűtőbe, amíg a krém elkészül. A krémhez a mascarpone-t és a joghurtot a cukorral egy tálba tesszük, és habverővel elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és az egészet homogén krémmé keverjük. Kivesszük a hűtőből a formát a kekszes alappal, és a krémet ráöntjük. Az előmelegített sütőben 60 percig sütjük, majd kikapcsolás után benthagyjuk kihulni. Akkor jó a torta, ha a közepe még picit remegős, mert a kihűlés során teljesen szilárdul. A sajttortának egy éjszakára mindig pihennie kell a hűtőben, így lesz könnyen és szépen szeletelhető. Az eperöntethez az epret apró darabokra vágjuk, és két evőkanál cukorral, a citrom levével összeforraljuk, hozzáadjuk a rózsavizet, ami virágos aromát ad az epernek. A hideg tortát forró öntettel kínáljuk.

Szöveg és fotó: Teri-Vigh Krisztina
Forrás: amiotthonunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top