Hozzávalók 2 személy részére:
– 1 camembert sajt
– 2 marék kelbimbó
– 1 narancs
– 1 marék málna
– 2 ek narancslé
– 1 ek olívaolaj
– só, rozskenyér
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kicsomagolt camembert sajtot egy hőálló tálon az előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A kelbimbókat megtisztítjuk, levágjuk a szárukat. Egy nagy lábasba enyhén sós vizet forralunk, és a kelbimbót a forrásban lévo vízben 1 percig főzzük, majd leszűrve, hideg vízzel leöblítjük. A narancsot meghámozzuk, felkockázzuk, és a kelbimbóhoz adjuk. A narancslevet összekeverjük az olajjal, majd a narancsos kelbimbóra öntjük, és jól összeforgatjuk. A megsült camembert-et egy nagyobb tányér közepére tesszük, köré halmozzuk a narancsos kelbimbót, megszórjuk málnával, és melegen, rozs- vagy valamilyen magos kenyérrel tálaljuk.
Forrás: amiotthonunk.hu
Szöveg és fotó: Terei-Vigh Krisztina