A karácsonyi bőség után jólesik egy kicsit böjtösebb ételeket fogyasztani. Ajánljuk figyelmükbe a vörösboros gombaragus spenótos tészta receptjét, kihagyhatatlan!
– 250 g zöld spenótos tészta
– 250 g rókagomba
– 1 evőkanál mazsola
– 1 fej hagyma
– 2 dl vörösbor
– 1 dl tejszín
– só, bors
– tálaláshoz: petrezselyem, csíra
A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a gombát megmossuk, és felaprítjuk. A hagymát serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a mazsolát. Megsózzuk, és magas hőfokon kicsit pirítjuk az alkotóelemeket. Ekkor ráöntjük a bort, és a gombát alacsonyabb hőfokon 15 perc alatt megfőzzük a boros lében. Amennyiben szükséges, még ízesítjük, majd belekeverjük a tejszínt. Eközben a tésztát lobogó enyhén sós vízben készre főzzük a zacskón található leírás alapján, leszűrjük, és a gombával, petrezselyemmel, csírával tálaljuk.