Tudta, hogy kemencés kenyeret és kemencés pizzát akár már az otthoni sütőben magunk is süthetünk? S hogy mi a valódi kemencés pizza és kemencés kenyér titka? Mitől lesz egyenletesen átsült barna, alul-felül ropogós? A válasz a kemence működési módján túl, annak anyagában keresendő.
A kemence belső felülete porózus kerámia, amely egyedülálló pára- és hőmérséklet-szabályozó képességekkel rendelkezik. Elnyeli a tésztából felszabaduló felesleges párát, és egyenletes hőmérsékletet biztosít a sütőtérben. Ezzel szemben a konyhai sütő egy zárt lemezdoboz, amelyben a pára megreked – a pizza és a kenyér telített gőzben párolódik. Főképp a kenyér és a pizza alja ázik el, ott egyáltalán nem lesz ropogós, hiszen a tepsi irányába egyáltalán nem képes párát leadni. Ezen kívül a meleg sem egyenletesen érkezik, mivel felülről a levegő, alulról a tepsi veszik körbe az ételt.
Az igazipizza.hu pizzakővel a kemence képességeivel ruházhatjuk fel sütőnket, függetlenül attól, hogy légkeveréses elektromos vagy gázsütőnk van. A sütőlap anyaga magas porozitású kerámia-samott. A tésztából felszabaduló párát felveszi, eltárolja, főleg a tészta alja felől – majd a kenyérsütés esetén a későbbi szakaszban, amikor arra szükség van, a párát visszaadja. A hő minden irányból egyenletesen érkezik – alulról is – az előmelegített kerámia felületnek köszönhetően. Mindezek eredményeképp a kenyér vagy pizza alja is egyenletesen megpirul, ropogós lesz, a tészta pedig jobban feljön.
Élvezze a valódi kemencés pizzát saját otthonában, süssön finom, ropogós, házi kenyeret az igazipizza.hu sütőkővel! Sütőlapáttal együtt mindössze 6000 Ft!
További információ és rendelés: www.igazipizza.hu
Tel: 30/269 9112