Close

Új lemezét mutatja be a Pribojszki Mátyás Band a Kobuci kertben

pmrb

 

 

Andy J. Forest amerikai szájharmonikás, Raphael Wressnig osztrák billentyűs, Nemes Zoltán magyar énekes-zongorista, valamint további meglepetésvendégek lépnek színpadra a Pribojszki Mátyás Banddel, amely szerdán mutatja be új albumát az óbudai Kobuci kertben.

Az egyik legismertebb, európai szinten is jegyzett hazai szájharmonikás ötödik stúdióanyagát készítette el zenekarával My Stories címmel. A lemezen számos külföldi blues sztár működött közre, a már említettek mellett az amerikai Charlie Musselwhite és Bill Barrett (mindkettő herflis), a szintén amerikai gitárosok, Bob Margolin, Kid Andersen és Ryan Donohue, valamint az ugyancsak gitáros osztrák-magyar Ripoff Raskolnikov, illetve az Egyesült Államokban komoly sikereket elért magyar Little G. Weevil – közölték a szervezők az MTI-vel.
Az új lemez 12 számot tartalmaz, valamennyi dal egy-egy kis történetet mesél el a szomorú és vidám momentumokról a szerző, Pribojszki Mátyás életéből. A Memphis Soul című dalban a zenész legutóbbi amerikai turnéjának élményeit foglalja össze, a soulos beütésű, kicsit tábortüzes hangulatú címadó My Stories a szájharmonikás szülővárosába és fiatalkorába, Békéscsabára vezet vissza. Pribojszki tavaly elhunyt édesapja emlékére is írt egy dalt (Blues for My Daddy), a Balaton boogie a zenész jelenlegi lakhelyéről szól, a rockabillys Full Time Baby az aktuális szerelemről. A korong egyetlen feldolgozása a Traveling Mood. Eredeti szerzője James Wee Willie Wayne, a művet Pribojszki két amerikai barátjával, Bill Barrett-tel és Ryan Donohue-val, valamint Szász Ferenccel akusztikusan rögzítette.
A My Stories túlmutat a klasszikus blues zenén, a saját szerzeményekben a soul, a dzsessz és a funky hangulata is keveredik. A Kobuci kertbeli lemezbemutató koncerten Pribojszki Mátyás (szájharmonika, ének), Szász Ferenc (gitár), Molnár Dániel (dob) és Csizmadia László (basszusgitár) alkotja a zenekart.
Pribojszki Mátyás szólóban, különböző formációival, valamint a Pribojszki Mátyás Banddel keresztül-kasul bejárta Európát. Több mint harminc országban koncertezett, az elmúlt több mint tíz évben négy lemezt és egy DVD-t jelentetett meg a zenekar. 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi szájharmonika-világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, 2009 októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő a trossingeni versenyen. 2011-ben szintén zsűritag és fellépő volt az észtországi Baltic-Nordic szájharmonika fesztiválon. Little G. Weevil vendégeként amerikai turnén is részt vett.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top