Close

Szlovénia elégedett Magyarország döntésével a határzárról

Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:
Szlovénia elégedett Magyarország döntésével, hogy lebontja a szlovén-magyar határszakaszra kihelyezett drótkerítést, amelyet még csütörtökön kezdett el építenijelentette ki Karl Erjavec szlovén külügyminiszter pénteken a szlovén közszolgálati televízióban (RTV).
    
"Nagyon elégedettetek vagyunk, úgy látszik diplomáciai erőfeszítéseink sikeresek voltak" – mondta
    
A külügyminiszter csütörtökön a sajtónak úgy nyilatkozott: meglepte, hogy Magyarország nem értesítette Szlovéniát a kerítésépítés tervéről. A szlovén külügyminisztérium figyelemmel kíséri a fejleményeket, és felvette a kapcsolatot Magyarországgalmondta.
    
Orbán Viktor miniszterelnök osztrák partnereivel folytatott tárgyalásai után tartott sajtótájékoztatóján pénteken Bécsben azt mondta: a magyar-szlovén határon most terepmunka zajlik, hogy "kitakarítsák" a határsávot, alkalmassá téve ezzel mobil eszközök elhelyezésére. Mivel azonban Szlovénia tagja a schengeni övezetnek, arra a határszakaszra semmi olyat nem szabad felépíteni, amit nem lehet "eltakarítani" egy napon belülközölte a kormányfő.
    
Szlovénia egy héttel ezelőtt ideiglenes határellenőrzést vezetett be a Magyarországgal közös határán, mivel attól félt, hogy a migránsok Magyarországról Szlovénián keresztül próbálnak majd meg Ausztriába jutni, ami ez idáig nem fordult elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top