Close

Lázár: a kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést

Fotó: kormany.hu

A kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést, mivel a menetrendek jelenleg nem veszik figyelembe az emberek igényeit – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva.

A kormány képviselője az interjú pénteken megjelent második részében hangsúlyozta, hogy a kabinet nagy lehetőséget lát a tömegközlekedésben, amelynek fejlesztése érdekében a villamos- és vasúthálózat összekötésével próbálkozik.
Az országban ezt három térségben érdemes kipróbálni: Szombathely és Kőszeg, Miskolc és Miskolctapolca, valamint Szeged és Hódmezővásárhely között – fejtette ki Lázár János.
Tájékoztatása szerint utóbbi helyszínen 30 milliárd forintos európai uniós forrásból 2018-2020 között készülhet el az új villamosvonal, amely a két város között ingázó 8-10 ezer ember életét könnyítheti meg azzal, hogy a két főtér húsz perc alatt elérhetővé válik.
A beruházás kedvező fogadtatása esetén Budapesten folytatódhat a villamos- és a vasútvonalak kombinálása – mondta Hódmezővásárhely korábbi polgármestere.
Lázár János beszélt arról is, hogy a politikai különbözőségek ellenére nagyra becsüli Botka Lászlónak, Szeged szocialista polgármesterének a munkáját.
A kormánypárti politikus aláhúzta, hogy Szeged és Hódmezővásárhely együtt lehet erős, így ugyanis versenyképesebbek lehetnének, mint például a Temesvár-Arad térség.
A fideszes képviselő szólt arról is, parlamenti képviselőként az a dolga, hogy lobbizzon a választókörzetének, de Hódmezővásárhely nem él vissza a helyzetével, támogatásait megalapozott fejlesztésekre kapta. Kiemelte, miniszterként és kormánypárti képviselőként kifejezetten ügyel arra, hogy ne érje a mohóság vádja.
Lázár János elmondta, hogy a kormányzásból az emberek életminőségét javító kérdések foglalkoztatják leginkább.
„Komoly gondnak tartom azt, hogy harmincéves hülyeségeken vitatkozunk” ahelyett, hogy az emberek egészségének megőrzésével, valamint szórakozási, sportolási lehetőségeik megteremtésével foglalkozna a politika – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd hozzátette, utóbbiakat fontosabb kérdéseknek tartja, mint a „mögöttünk lévő harminc év nagy közjogi vitáit”.
Lázár János az interjú csütörtökön megjelent első részében egyebek mellett arról beszélt, hogy a legkényesebb kormányzati ügyek megoldásához szükséges elképzeléseit mindig támogatja a miniszterelnök, hiszen tőle kapja a feladatokat.
A Miniszterelnökség vezetőjével augusztus 15-én rögzített interjú utolsó része szombaton jelenik meg a Vásárhely24 portálon.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top