Close

Miniszterelnökség vizsgálja az ESZOSZ tevékenységét

Vizsgálják az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) tevékenységétközölte Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára, reagálva az MSZP ezzel kapcsolatos szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
Képtalálat a következőre: „Miniszterelnökség: vizsgálják az ESZOSZ tevékenységét”
Az ESZOSZ arra kapott támogatást, hogy 2800 munkanélküli ember munkához juthasson. Több hónapon keresztül ki is fizették az alkalmazottakatemlékeztetett a helyettes államtitkár.
 
Közölte: az első híreket követően, amelyek arról szóltak, hogy gond van 900 ember foglalkoztatásával és kifizetésével, az irányító hatóság vizsgálatot rendelt el, hogy feltárja, van-e lehetőség a projekt sikeres befejezésére. A kormány is ebben érdekelt, ám ha kiderül, hogy nem lehet befejezni a projektet, akkor minden eddigi támogatást visszahívnakjelentette ki.
 
Ugyanakkor a helyettes államtitkár visszautasította, hogy az MSZP a maffiával hasonlítson össze embereket, akik több hónapon keresztül ennek a projektnek köszönhetően jutottak fizetéshez.
 
"A kormány abban érdekelt, hogy a projekt az eredeti vállalásoknak megfelelően befejeződhessen, az MSZP pedig abban, hogy mindenki veszítse el a munkáját" – áll a közleményben.
 
Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján az ESZOSZ-ra utalva arról beszélt: Magyarországon maffiamódszerekkel lopják az európai uniós és a közpénzeket, és emiatt több ezer munkavállaló került lehetetlen helyzetbe.
 
Az ellenzéki politikus szerint a szövetkezet egy uniós programban hátrányos helyzetű, alulképzett munkavállalók foglalkoztatását vállalta öt évre az Észak-alföldi régióban. Az ESZOSZ 1,3 milliárd forintot kapott öt hónap alatt, de nem fizet az embereknek, még irodái sincsenek. A szövetkezet becsapott 2800 munkavállalót, és lehetetlen helyzetbe hozta a családjukat is – fűzte hozzá a szocialista képviselő.
MTI
 
Kapcsolódó cikk:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top