Close

Megmenekült a halálsorról

CitizenGO  – aktív polgárok közösségeamelyen keresztül közel 600 000 ember fejezte ki támogatását Asia Bibi felé. Örömmel tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a  Pakisztáni Legfelsőbb Bíróság felfüggesztette az ítéletet.

Asia Bibi– t 2009-ben muszlim munkatársnői azzal vádolták meg, hogy tiszteletlenül beszélt Mohamed prófétáról. 2010 november 8-án egy Pandzsáb tartománybeli bíróság a pakisztáni büntetőtörvénykönyv alapján, istenkáromlás miatt halálbüntetést szabott ki a keresztény nőre.

Az ötgyermekes család anya azóta igazságtalanul szenved, a börtönben. Az ítélet kihirdetése után XVI. Benedek pápa és  több szervezet az asszony szabadon engedését kérte. A nemzetközi nyomás hatására Aszif Ali Zardari pakisztáni elnök megbízta a kisebbségügyi minisztert, hogy ismételten vizsgálják ki az esetet.

Az ítéletet felülvizsgálják, az ügyvédek az ügymenetben számos szabálytalanságra hivatkoznak. Néhány heten belül várható az újabb meghallgatás. Asia Bibi-t a felülvizsgálat után szabadon engedik. De élete nagyobb veszélyben lenne, mivel az imám pénzdíjat tűzött ki a meggyilkolására. Ezért a végső ítélethozatalig saját kérésére a börtönben marad.

A büntetés végrehajtásának felfüggesztése, annyit jelent, hogy  Asia már nincs a halálsoron. A Legfelsőbb Bíróság döntéséig még nem szabadult meg az értelmetlen haláltól. A CitizenGO, arra kér minden érzésű embert, hogy az alábbi linken keresztül küldjék el levelüket Asia Bibi védelmében:

A CitizenGO munkatársai hisznek Asia Bibi megmenekülésében. Szervezésbe fogtak, hogy az ítéletet hirdetést követően a lehető leghamarabb elhagyhassa Pakisztánt, hogy biztonságban és valós szabadságban élhessen tovaább.

Tombor Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top