Close

Kész Zoltán: a veszprémiek sárga lapot mutathatnak a kormánynak

Veszprém, 2015. február 15. Kész Zoltán, a február 22-i veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás független, baloldali pártok által támogatott jelöltje beszédet mond kampánygyűlésén 2015. február 15-én. MTI Fotó: Nagy Lajos

Kész Zoltán országgyűlési képviselőjelölt vasárnapi veszprémi kampánygyűlésén azt kérte a választóktól, hogy arra szavazzanak, aki egy erős, szabad országot szeretne építeni velük együtt.

A független jelöltként, de több baloldali ellenzéki párt és civil szervezet támogatásával induló politikus úgy fogalmazott: „mi, veszprémiek mutathatunk először sárga lapot a kormánynak, hogy legkésőbb 2018-ban a pirosat is megkapja ez a korrupt rendszer.”
Kész Zoltán kiemelte, hogy nem érdekli mások múltja, magánélete, ellenfeleit kizárólag politikai munkásságuk alapján fogja kritizálni. Hozzátette, hogy a múlt felhánytorgatása helyett a szakmai vitákban és a választók akaratát közvetítő, tisztességes politikában hisz.
Úgy fogalmazott, hogy a kampány során az ellene folytatott „karaktergyilkosság” célja, a „korlátlan Fidesz-hatalom” megtartása.
Némedi Lajosról, az időközi választáson induló fideszes jelöltről azt mondta, a választókat sérti meg azzal, hogy nem áll ki vele vitázni.
Más témára áttérve a képviselőjelölt azt mondta: „az államot uraló vezetők nem bíznak bennünk, csak kihasználnak minket”. Kész Zoltán kiemelte: megválasztása esetén a parlamentben azért fog szót emelni, hogy az állam ne vonjon el forrásokat az önkormányzatoktól, és a döntések kerüljenek vissza helyi szintre.
A rendezvényen felszólalt Pad Ferenc, aki az MSZP és a DK közös jelöltjeként indul Tapolcán az áprilisi időközi országgyűlési választáson. Azt mondta, hogy szakszervezeti vezetőként szembesül a kormány megosztó tevékenységével, amely ellen a baloldalnak demokratikus eszközökkel fel kell lépnie.
Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így lemondott országgyűlési mandátumáról.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top