Close

Ukrán válság – Martonyi Beregszász polgármesterével tárgyalt

Az ukrajnai belpolitikai válságról és a kárpátaljai magyarság helyzetéről tárgyalt Martonyi János külügyminiszter szombaton Beregszászon Babják Zoltánnak, a kárpátaljai város polgármesterével – tájékoztatta Magyarország beregszászi főkonzulátusa az MTI-t.

A közlés szerint a kárpátaljai magyarság kulturális és oktatási központjának számító város vezetője ismertette az egynapos kárpátaljai hivatalos látogatáson tartózkodó magyar külügyminiszterrel a település helyzetét. Kitért azokra a fejleményekre, amelyek az utóbbi napokban történtek, amikor a nacionalista és szélsőjobboldali szervezetekből álló Jobboldali Szektor (PSZ) tagjai zavarták meg a városi tanács ülését. Vázolta, milyen gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie Beregszásznak, és milyen intézkedésekkel igyekeznek javítani a helyzeten.
    
Martonyi János tájékoztatta a polgármestert kétnapos ukrajnai látogatásán szerzett tapasztalatairól, támogatásáról biztosította a város első emberét és segítséget ígért Beregszásznak gondjai megoldásához.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top