Close

MSZP: Orbán Viktor „Waterlooja” a NAV-botrány

Orbán Viktor „Waterloojának” nevezte az adócsalási botrányt Józsa István szocialista országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes vasárnap. A politikus budapesti  sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: az, hogy a miniszterelnök „rendszeresen hárít”, szerinte azt igazolja, hogy érintett lehet az ügy elleplezésében.

Józsa István emlékeztetett arra, hogy az MSZP eddig hét kezdeményezést tett a vádak kivizsgálása érdekében, ezek egyike, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kedden az állítólagos áfacsalások ügyében több állami szerv vezetőjét és a vádakat megfogalmazó Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egykori munkatársát is meghallgatja.
A szocialista politikus ugyanakkor sérelmezte, hogy a miniszterelnök rendre „szabotálja” a kezdeményezéseket, például azzal, hogy lehetetlen feltételeket szab. Józsa István ilyennek ítélte a konkrétumok megfogalmazását, mivel azok adótitkot érinthetnek.
Szerinte a miniszterelnök hozzáállása aláássa a közbizalmat, cselekedeteivel pedig azt mutatja: „személyesen falaz azoknak, akik nem fizetik meg az adókat”.
 
„Az adócsalóknak a rács mögött van a helyük”
 
Ideje lenne, hogy a szocialisták is megértsék a demokrácia játékszabályait. Nem az ötvenes években vannak, amikor kényükre kedvükre rángathatnak valakit politikai bíróságok elé – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője vasárnap, Józsa István szocialista országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagálva.
A bűncselekmény megállapítása és az igazság kiderítése ebben az ügyben is egyedül az ügyészségre tartozik. Az ügyészségen van tehát a legjobb helyen ez az ügy. Természetesen ha az ügyészség arra jut, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban valamiféle disznóság történt, akkor majd politikai vizsgálatot is lehet folytatni – mondta Zsigó Róbert, Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egykori munkatársának vádjaira.
A szocialistákkal ellentétben mi azt gondoljuk, hogy az adócsalóknak a rács mögött van a helyük – szögezte le a Fidesz szóvivője. 
forrás: mszp.hu, fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top