Close

Bokros Lajos levele

A demokratikus ellenzék teljes és feltétel nélküli összefogása, 500 napos átmeneti kormányzás, majd új választási törvény alapján szabad választás. Ez a járható út, a biztos ellenzéki győzelem útja. – Egy hete küldtük el levélben az erről szóló javaslatunkat a demokratikus ellenzéki erők vezetőinek. Még senkitől sem kaptunk választ – írja Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom elnöke, európai parlamenti képviselő Facebook oldalán.

A Mesterházy Attilának szóló levél szövege egészében megegyezik a többi címzettnek küldött üzenetekkel – teljes hosszában alább olvasható.
.
Mesterházy Attila
Elnök
Magyar Szocialista Párt
.
Tisztelt Elnök Úr! 
Foglyok vagyunk. Foglyai egy abszurd választási rendszernek.
Olyan rendszernek, amely egymástól teljesen eltérő nézeteket valló pártokat kényszerít arra, hogy akár elveiket feladva, de mindenképp szövetségre lépjenek egymással.
Csapdát állítottak a demokratikus ellenzéknek, s ezzel fogoly lett minden magyar választópolgár is, aki szabadon, nézetei és hite szerint választana magának pártot.
Október 23. óta a kormányváltást akaró többség hite megingott. Ha pedig mi is elveszítjük a hitünket, ha nem tudjuk elszántságunkról meggyőzni a közvéleményt, és legfőképp választóinkat, az a demokratikus ellenzék biztos bukásához, és még ki tudja hány év Fidesz-romboláshoz vezet. Tudjátok Ti is.
Kedves Attila!
A Modern Magyarország Mozgalom rendületlenül hisz abban, hogy a demokratikus ellenzék teljes körű és feltétel nélküli összefogásával a Fidesz igenis legyőzhető. A választás most népszavazás lesz. A népszavazáson pedig csak igen van és nem.
Azért kell a teljes összefogás, hogy az emberek nemet mondhassanak a gátlástalan harácsolás, a megalázás, a félelem rendszerére, az újkommunista módszerekre, és igent mondhassanak az emberi méltóságra, a nyugalomra, a szabadságra, Európára – a normális Magyarországra.
Arra kérünk Téged, és egyidejűleg a többi demokratikus ellenzéki párt elnökét is, hogy sürgősen üljünk le egy asztalhoz, és addig fel se álljunk onnan, ameddig meg nem egyeztünk egy olyan megoldásban, amellyel a jelenlegi rendszer biztosan leváltható.
Az ország többsége ezt akarja.
A Modern Magyarország Mozgalom nem kér cserébe sem listás helyeket, sem pozíciókat.
Azt kérjük, hogy 500 napos romeltakarítás és átmeneti, nyugodt kormányzás után új választási rendszerben megszűnjék a kényszer, és új választáson minden párt tisztán, értékei szerint, szabadon mérethesse meg magát, hogy megteremthessük a békés, demokratikus, sikeres és félelem nélküli országot. 
Kérlek, döntsetek igen, vagy nem. A demokratikus ellenzék választói, támogatói erre várnak.
(Egyetértő válaszod esetén kérjük, nevezd meg az általad delegált személyt az első találkozóra, melynek időpontját személyesen egyeztetjük majd.)
Javasolt téma:
1) megállapodás a tárgyalások menetéről
2) népi kezdeményezés a választási eljárásról szóló törvény ügyében
 
2013. november 27.
 
Bokros Lajos
Elnök
Modern Magyarország Mozgalom
forrás: modernmagyarorszag.blog.hu, Bokros Lajos Facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top