Close

MSZP: a nyugdíjasok az elmúlt három és fél év vesztesei

Az MSZP szerint az Orbán-kormány politikája miatt a nyugdíjasok összességében vesztesei az elmúlt három és fél évnek.

Korózs Lajos, a párt elnökségi tagja ezt Soltész Miklós államtitkár által csütörtökön elmondottakra reagálva közölte. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára sajtótájékoztatóján azt mondta, az év eleji nyugdíjemelésnek és az alacsony inflációnak köszönhetően a nyugdíjak vásárlóértéke éves szinten 3,2-3,4 százalékkal nőhet. Elmondta azt is, hogy 2010 júniusában azzal szembesültek, hogy a nyugdíjkasszából 350 milliárd forint hiányzik.
A szocialista politikus közleményében azt írta, nem igaz, hogy ez a pénz hiányzott a nyugdíjkasszából, mivel a költségvetési törvény alapján a nyugdíjkassza mindig nullszaldós. Jelezte ugyanakkor, hogy a 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári megtakarításból a már csak 219 milliárd áll rendelkezésre, és feltette a kérdést: „Hol van a pénz?”
A nyugdíjak vásárlóérték emelkedésével kapcsolatban azt közölte, dicsérendő lenne, ha valóban emelkedne, de a múlt évben 283 milliárd forinttal kellett többet fizetni a magas infláció miatt: ebből gyógyszerre 17 milliárd, gyógyászati szolgáltatásra 11,5 milliárd, pénzügyi szolgáltatásokra 130 milliárd jutott. Ezzel szemben a teljes rezsicsökkentés hatása csupán 157 milliárd forint.
forrás: hirado.hu/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top