Close

Egy óriási hang az éterből – Garami Gábor

Egyszer csak meghallottam egy hangot a Class FM-en. Ott ragadtam. Ez nem semmi, gondoltam magamban… Ez a hang fantasztikus! Gondoltam, hogy meghallgatom, kihez tartozik. Érdemes volt… Kíváncsi lettem ennek a férfias, megnyerő hangnak a „gazdájára”.Ha Önöknek is felkeltettem az érdeklődésüket, kapcsoljanak a Class FM–re szombat és vasárnap a Délutáni Kívánságműsorra. Interjúalanyom Garami Gábor, a Kívánságműsor népszerű házigazdája  ill. a nagyszerű Garami Funky Staff dobosa.

Kétszer is jelentkeztél a Színművészeti Főiskolára, de sajnos nem sikerült. Színész szerettél volna lenni?

Ez elég régen, 1987-ben és 1988-ban történt. Azért tudom számszerűen, mert akkor érettségiztem. Igazából a színészet érdekelt, ezen belül pedig a filmszínészet.

Rókusfalvy Pál stúdiójában, 1993-ban mondtál fel egy rádiós reklámot, aki tulajdonképpen felfedezett. Hogy sikerült végül bekerülni a Rádióba?

Manapság is szoktam tanácsolni, ha valaki egy állásra jelentkezik, sok helyre küldje el a fényképes önéletrajzát. Ha olyan helyre jelentkezik, akkor természetesen a hangot is kell mellékelni. Én ugyanazt tettem annak idején, csak akkor még nem volt mp3, internet. Rengeteg szinkronstúdióba és rádióstúdióba elküldtem az anyagomat. Több helyre visszahívtak, szinkronba, narrátornak.

Úgy vettem ki a szavaidból, hogy nagyon szerettél volna rádiós műsorvezető lenni… Mindent megmozgattál azért, hogy a hangoddal dolgozhass!

Emlékszem, az első lehetőségem a Melody Fm 94 Rádió volt. Ez egy napi 6 órában sugárzó adó volt, reggel 6-12-ig ment az adás, nőkkel a célcsoportban. Elsősorban romantikus zenéket játszottunk és olyan vendégeket hívtunk meg, akik a nőket érintő témákban szólaltak meg. mint reggeli és éjszakai műsorvezető. A Class FM–nél  már az indulás óta dolgozom és örülök, hogy azóta is megszakítás nélkül rádiózhatok. Nagyon nagy ajándéknak tartom, hogy a leghallgatottabb rádió profi csapatának tagja lehetek.

A zene a másik szerelmed. Együtteseddel a Garami Funky Staff zenekarral hódítod Budapest fiataljait….

Gyakorlatilag három évvel ezelőtt hoztam létre az együttest. Ennél jóval korábbi az ötlet, az álom… Gyerekkoromban az volt a fejemben, hogy színész leszek, dobolni pedig  már 16 éves koromban elkezdtem. Ahhoz nagyon kötődtem, hogy színpadon legyek. Nagy szerelemem a 70-80-as évek funky discója. Műfajban, zenében, öltözködésben, stb. Mindig is szerettem volna létrehozni egy olyan zenekart, ahol ezeket a dalokat játsszuk. Gyakorlatilag három év alatt érte el a mostani, állandó formáját a csapat. Azokkal a zenészekkel játszom együtt, akikről azt gondolom, hogy ezt a műfajt nagyon szeretik és szívügyüknek tekintik. Ez a zenekar nekem – mint ahogy te is fogalmaztad – óriási nagy szerelem. A szenvedély, a zene iránti szerelem és az egymás iránti tisztelet fűti ezt az egészet, amely miatt a zenekar jól működik.

Hol léptek fel?

Budapesten állandó helyeken, klubokban játszunk. Az Old man’s- ben, a Jazzy Pubban, különböző céges rendezvényeken is sokszor lépünk fel. Bárhova szívesen elfogadunk meghívást.

Hallom, hogy van egy új fix hely is, ahol rendszeresen lehet veletek találkozni.

Igen, az új helyünk a VI. kerületben, a Budapest Bárban van. Itt rendszeresen, havonta, kéthavonta előfordulunk. Nagyon szeretjük ezt a helyszínt is a különlegesen szép díszletével, nagyszerű elhelyezkedésével, remek hangtechnikájával. Nekem egy kicsit még szokatlan, de mostanra már rajongóink vannak, akik kifejezetten a mi koncertjeinket keresik, és szinte mindenhol megnéznek minket.

elfogadunk meghívást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top