Close

Ötvenezres hétvégi látogatói csúccsal zárt a FeHoVa

Ebben az évben másodszor könyvelhet el látogatócsúcsot a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont. A január végi AGROmashEXPO 45 ezres látogatottsága után a vasárnap befejeződött FeHoVa és Budapest Boat Show – az előzetes adatok szerint – közel 50 ezer érdeklődőt fogadott. A kiállításcsokor az idén 25%-kal több látogatót vonzott, mint a tavalyi FeHoVa.
 

Az idén kifejezetten nagy érdeklődés mellett zajlott a jubileumi 20. FeHoVa és a mellette párhuzamosan nyitva tartó 22. Budapest Boat Show.  
A Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítást a térség legjelentősebb rendezvényeként jegyzik a vadászok, s egyben a legnagyobb hazai horgászbemutató szerepét is betölti. 

A kiállítókat a megnyitón Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke és  Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntötte. Az ünnepségen Dr. Csonka-Takács Eszter, az UNESCO Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottságának elnöke adta át a solymászat szellemi világörökségbe vételének oklevelét Turcsányi Zoltánnak, a Magyar Solymász Egyesület elnökének.

A kiállítás a HUNGEXPO „A” pavilonjában, összesen 8000 négyzetméteren, 14 ország 230 cégének ajánlataival fogadta az érdeklődőket. A rendezvényen ezúttal Afrika volt az egyik főszereplő: „Magyarok Afrika vadonjaiban” címmel afrikai trófea tárlatot, a horgász szekcióban afrikai-hal show-t rendeztek a Tanganyika-tó és a Malawi-tó sügéreinek színpompás bemutatójával. 
A FeHoVa egyik kísérő rendezvénye volt a II. AFRIKA EXPO és vásár – a fekete kontinens civil szervezeteinek, kereskedelmi szereplőinek kiállítása, amelyen, 12 afrikai ország 25 kiállítója mutatkozott be.
 A kiállításon nagy sikert aratott Németh Attila világutazó „Vadászúton a világ körül”  című trófea kiállítása, a most először rendezett FeHoVa Preparátorverseny és Hidvégi Béla a soproni múzeum anyagából származó  vadászati  bemutatója is. 

A „B és „D” pavilonban a II.  FEHOVA – MEOE Nemzetközi kutyakiállítás kapott helyet, hagyományos kísérő eseményként pedig a Magyar Íjász Szövetség most is megrendezte az Íjászfesztivált.
 Az idén minden eddiginél több érdekes és hasznos esemény várta a horgászokat. A részleg érdekességeként „hal óvoda” nyílt, Portugáliából érkezett a több, mint 22 ezer literes giga akvárium. A horgász színpadon a négy nap alatt nyitástól késő délutánig tartottak előadásokat a világ minden táján ismert, komoly nemzetközi eredményeket elért magyar horgászok, köztük a 2012-es belgiumi feeder világbajnokságon ezüstérmet szerzett magyar válogatott csapat.
 A FeHoVával együtt zajlott a 9500 négyzetméternyi kiállító területű „G” pavilonban a 22. Budapest Boat Show. Több mint negyven hajó – kb. 60 százalékban vitorlás, 40 százalékban motoros -, illetve a hajózás kellékeinek kínálata mellett rendkívül gazdag program fogadta Magyarország legnagyobb hajókiállításának látogatóit. A kiállításon ezúttal a hajózáshoz kapcsolódó legújabb fejlesztések és a klasszikus értékek egymás melletti bemutatása kapott hangsúlyt. Olyan különlegességeket láthatott a közönség mint a tavalyi Kékszalag győztes Fifty-Fifty kétárbocos katamarán, az első balatoni versenyproa vagy az 1927-ben épült Binnen 30-as favitorlás. 

Az esemény négy napja alatt élőben épült meg egy kétszemélyes tavi vitorlás, egy „Kalóz” hajóteste. A Budapest Boat Show első napjának programjában az óceáni szólóvitorlázás valamennyi hazai kiválósága szerepelt. A hazai földkerülő hajósok – Fa Nándor, Méder Áron, Kovács Tamás – is tartottak beszámolót óceáni kalandjaikról és terveikről, valamint bemutatták a tízszeres Kékszalag győztes Litkey Farkasról készült „A Vitorlázó” c. filmet.
 A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont tavaszi programja a február 28-án nyíló UTAZÁS, VitalExpo, KARAVÁN Szalon és a PORT.hu Bringaexpo kiállításokkal folytatódik. (Forrás: Hungexpo)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top