Én magam un. férjuram vagyok, aki egész eddigi élete legnagyobb szerencséjének éppen azt tartja, hogy kisgyermek korától mind a mai napig olyan hölgyek, gazdasszonyok vettek körül, akik igen nagy szakértelemmel és szeretettel végezték „a tűzhely körüli munkát”. . Merthogy nekem hiába volt mindig nagyon-nagyon jó étvágyam, én magam dupla analfabéta maradtam az efféle munkálatokban. A véletlen folytán akadt kezembe az 1939-ben kiadott „TŰZHELY KÖRÜL” és a „MIT FŐZZEK?” című tanácsadó kiadvány, amit azonnal lenyűgözve lapozgattam, olvasgattam. Ez még hagyján! Az azonban már kifejezetten meglepett, hogy a tűzhely körüli munkálatokban ugyancsak járatos kolléganőm, hasonlóképpen reagált e kiadványra, mint én. Így történt, hogy azonnal elkezdtük folytatásban közölni a „TŰZHELY KÖRÜL” –t, bízva abban, hogy ezzel a Ring olvasóinak is élményt, örömet okozunk. Megtisztelő volna számunkra, ha erről visszajelzést kapnánk Olvasóinktól.
Gombás laskaleves. Hagymát pirítunk, beleteszünk petrezselymet, paprikát és vízzel feleresztjük., azután a gámbát felvagdalva benne puháre főzzük. A metélt tésztát nem egészen vékonyra nyújtott lapból felvájuk és belefőzzük. Füstöltszalonnát apróra vágva kisütjük és evés elött beleöntjük a levelsbe zsírral együtt.
Gulyásleves. Vösörhagymár zsyrben megpároljuk, beletesszük az apró kockára vágott marhahúst, vörös paprikát, sót és előbb befödve 15 percig pároljuk. Párolás után vízzel felengedjük és úgy főzzük puhára lassu tüzön. Ha már félig megfőtt, karikára vágott sárgarépát, petrezselymet teszünk bele keveset, ha ez is megfőtt utoljára befőzzük a kockára vágott burgonyát és kevés csipetkét.
Gombaleves. Csontot főzzük ki vízben, vele együtt főzzük zöldséget úgy, mint a húslevesnél. A gombát vékonyra vagdalva zsírben külön lábasban megpároljuk, Ha a gomba puha lett, liszttek egy kissé beszórjuk és utána feleresztjük a csinlével. Majd galuskát szaggatunk bele és az felfőzzük benne.