Bokor község gyönyörű természeti környezetben, ipari üzemektől mentes területen, Nógrád megyében fekszik, ahol több mint öt éves fejlesztés eredményeként működik a HIKSZ Kft. gazdasága.
A Társaság kifejezetten mezőgazdasági és hagyományos élelmiszertermékek korszerű technikával történő előállításával foglalkozik.
A HIKSZ Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. mikrovállalkozásként teljes önellátó, az ökológiai rendszerbe illeszkedő bio jellegű termelést folytat, olyan módon, hogy a rendelkezésére álló mintegy 180 ha saját tulajdonú és megközelítőleg 120 ha bérelt területen részben mezőgazdasági takarmánytermékek előállíttatását végzi, másrészt biztosítja az állatállomány számára a megfelelő legelőterületeket.
A sajtelőállítás alapanyagát, a juhtejet saját gazdaságunk állítja elő, amely folyamatosan minősítésre kerül.
Ezen túl az állatállomány is ellenőrzött, tekintettel arra, hogy a tejfeldolgozás követelményén túl Magyarországon cégünk tulajdonában van a legnagyobb „A” törzskönyves Gyimesi racka juhállomány.
A sajtüzem teljesen önálló, zárt technológiás épületben helyezkedik el, beleértve az elsődleges hűtő és árutároló helyiségeket is. Az üzem a legmodernebb gépekkel és technológiával van felszerelve, amely lényegében a hagyományos sajtgyártás modern körülmények közötti megvalósítását jelenti.
Az üzem 2004. júniusában megkapta az EU minősítést, EU száma: 464.
A követelményeknek megfelelően működik a HACCP és ezek alapján 2004. júliusától, mint folyamatosan ellenőrzött üzemre az állategészségügyi állomás és az ÁNTSZ a végleges működési engedélyt megadta.
Az üzem minősítetten kóser termékek előállítására is alkalmas, ünnepi (pészah) kategóriában.
2010. évben Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet nyert el a Bokri Félkemény Juhsajt Különlegesség fantázianevű termékcsalád, valamint a natúr ízű Bokri Juhgomolya Különlegesség
A Bokri Juhsajt és Juhtúró Különlegességek fantázianevű termékeink először 2009. évben pályáztak és nyertek a Kárpát Medence Specialitásainak Érdekvédő Szervezete által alapított Premium Hungaricum védjegy használatára.
Jelenleg a Bokri Félkemény Juhsajt Különlegességek (Natúr; Fokhagymás; Füstölt ízű), a Bokri Juhgomolya Különlegességek (Natúr; Füstölt ízű), a Bokri Krémfehér Juhsajt Különlegesség, valamint a Bokri Székely Juhtúró Különlegességek (Fokhagymás; Füstölt ízű és Sáfrányos–Kolozsmonostori Módra) fantázianevű termékeink jogosultak védjegyhasználatra.
Forrás: HIKSZ Kft.