Close

Harmadik helyen zárt Magyarország

Kattints a képre a teljes mérethez!A szlovéniai divízió 1-es A-csoportos világbajnokság utolsó mérkőzésén Nagy-Britanniával találkozott a magyar válogatott. Míg csapatunk számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, a britek a bennmaradásért küzdöttek. Az ukránok hiába verték szétlövésben a japánokat, végül mégsem sikerült elkerülniük a kiesést, hiszen Nagy-Britannia egy góllal felülmúlta Magyarországot. Válogatottunk a harmadik helyen végzett a világbajnokságon, a házigazda Szlovénia lett az aranyérmes, miután 3-2-re győzött a szintén feljutó osztrák csapat ellen.

Sajnos az már korábban eldőlt, hogy nem jut fel a legnagyobbak közé a magyar válogatott, miután Szlovéniától és Ausztriától is vereséget szenvedett. Miután Japán nem bírt Ukrajnával, biztossá vált a harmadik helyezés is, így a Nagy-Britannia elleni mérkőzésnek már nem maradt tétje. Ez sajnos érezhető volt a csapaton, britek viszont hajtottak, hogy jövőre is a divízió 1-ben szerepelhessenek. Gyorsan meg is szerezték a vezetés, Phillips a 2. percben mattolta a magyar védelmet, azonban a válasz nem sokat váratott magára, Vas Márton a következő percben egalizált, majd nem sokkal később Kovács Csaba a vezetést is megszerezte. A lendület ezután elfogyott, a 18. percben Robert Dowd emberelőnyben szerzett találattal egyenlített.

A második harmadban aztán folytatódott az adok-kapok. A 22. percben Sofron büntetőt értékesített, ezzel ismét átvette a vezetést Magyarország. A harmad derekán lett volna esély a vezetés növelésére, de az emberelőnyök rendre kihasználatlanok maradtak, a britek jobban bántak a fórokkal, a 35. percben Shields könnyedén cselezte ki a magyar védelmet, Fussey pedig 3-3-ra módosította az állást. Ezt követően ismét egy gyors gólváltás következett, Mihály Árpád a 37. percben lőtt gólt, Clarke a szünet előtt válaszolt, 4-4 lett a harmad vége.

Az utolsó játékrészben összeszedettebb képet mutatott a brit csapat, a magyar nyomás nem hozott eredményt, rengetegszer került a csapat emberhátrányba, a 49. percben Dowd büntetőt értékesített, az első harmad után az utolsóban is megszerezték a vezetést a britek, 4-5 oda. Nagy-Britannia kiváló védekezéssel őrizte egygólos előnyét, az eredmény már nem változott, a britek bennmaradtak, az ukránok és a japánok kiestek. Magyarország a harmadik helyen végzett, jövőre ismét lehet küzdeni a feljutásért.

DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, LJUBLJANA (SZLOVÉNIA)
5. FORDULÓ     

Ausztria–Szlovénia 2–3 (0–0, 2–3, 0–0)
Japán–Ukrajna 1–2 – szétlövéssel
Magyarország–Nagy-Britannia 4–5

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Szlovénia                15
2. Ausztria                   10
3. MAGYARORSZÁG  6
4. Japán                       6
5. Nagy-Britannia       5
6. Ukrajna                    3

Szlovénia és Ausztria feljutott, Ukrajna kiesett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top