Close

Kormányhivatal: megfelelően működik az Arany Alkony idősek otthona

A szakmai feltételeknek és a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik a törökbálinti Arany Alkony idősek otthona, ezért nem indokolt a fenntartó működési engedélyének visszavonása – közölte a Pest megyei kormányhivatal az MTI megkeresésére.


Az ügy előzménye, hogy a Kálvin János Presbiteri Misszió korábbi elnöke, Égető Ferenc még tavaly december 30-án azt közölte, kilenc idősotthon – köztük egy Pest megyei, törökbálinti intézmény – működtetését kívánják visszaadni forráshiány miatt, ezért kezdeményezték a működtetési engedélyek visszavonását a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatalnál.

A fővárosi kormányhivatal a nyolc budapesti intézmény működési engedélyének visszavonásáról hozott határozatot, ám a fővárosi önkormányzat fellebbezése nyomán a döntést felfüggesztették. A legfrissebb fejlemény pedig az, hogy az idősotthonok épületeinek tulajdonosa által alapított nonprofit társaság nyújtott be működési engedély iránti kérelmet a hatósághoz.

Az ügy másik szála Pest megyei; az ott működő kormányhivatal a napokban átfogó helyszíni ellenőrzést végzett a törökbálinti otthonban, ahol 143 idős ember ellátásáról gondoskodnak.
   
A megyei kormányhivatal – az MTI-nek most megküldött tájékoztatója szerint – az ellenőrzés során megállapította, hogy a személyes gondoskodást nyújtó intézmény megfelel a jogszabályban előírt általános szakmai, tárgyi, személyi és működési feltételeknek, azaz biztosítják a teljes körű ellátást az idős lakóknak.
  
A kormányhivatal szociális és gyámhivatala ezért a törökbálinti intézmény működési engedélyét nem vonta vissza. Mint írták, a fenntartó képviseletében eljáró Erdős János (a misszió új elnöke) nyilatkozott arról, hogy a továbbiakban folyamatosan biztosítják a szociális intézmény működésének feltételeit.
   
A kormányhivatal mindezek alapján azt közölte, nem tartja indokoltnak a működési engedély visszavonását, ahogy azt a korábbi vezető, Égető Ferenc kezdeményezte.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top