Close

A svédek ismét jól hajráztak

http://www.sportmenu.net/wp-content/uploads/2012/04/sved_magyar_kezilabda_olimpiai_selejtezo.jpgHiába volt ötven percig jobb a magyar válogatott az olimpiai selejtező utolsó meccsén, a házigazda Svédország szokásos feltámadása sajnos most sem maradt el, 26-23-as győzelmükkel az első helyen végeztek a selejtezőcsoportban.  Bár az már korábban eldőlt, hogy Magyarország és Svédország is biztos olimpiai résztvevő, de teljesen tét nélkülinek még így sem lehetett mondani a mérkőzést. Vereségünkkel a harmadik kalapból várhatjuk az ötkarikás játékok csoportjainak sorsolását, a svédek a másodikból.

A lehető legjobb forgatókönyv valósult meg, hiszen a svédek elleni mérkőzésre a Mocsai-csapat már elérte fő célját: kijutott a londoni olimpiára. A torna a papírformának megfelelően végződött, ugyan a négy csapat közül egyik sem volt kiemelkedően erős, vagy éppenséggel gyenge, a svédek elsőségére számítani lehetett. A magyar csapat fő ellenfele leginkább Macedónia volt, de a brazilokat sem lehetett leírni. Szoros meccseken végül mindkét csapatot sikerült legyőznie a magyar válogatottnak, a svédek is megtették ugyanezt, így az utolsó meccs már két kvótával rendelkező csapat jutalomjátéka volt.

A svédek ezúttal is álmosan kezdték a mérkőzést, először 4-4-nél érték utol a mieinket, a félidő derekán három góllal is elhúzott a magyar válogatott, Harsányi remek játékával szinte a hátán vitte a csapatot. Az utolsó percekre aztán ismét kiegyenlítetté vált a játék, a 11-12-es félidei eredmény izgalmas folytatást ígért. Egészen az 50. percig hasonló játékot mutatott a két csapat, 22-22 után viszont már nem sok öröme akadt Mocsai Lajos legénységének, a svédek megrázták magukat a végére. Petersen vezetésével több góllal is elhúztak, a magyar ziccerek pedig rendre kimaradtak. A 26-23-as végeredmény nem tükrözi hűen válogatottunk teljesítményét, de a lényeg az olimpiai részvétel, amiért nagyon meg kellett küzdeni, kijár a dicséret a fiúknak!

FÉRFI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 2. CSOPORT, GÖTEBORG, 3. FORDULÓ
Svédország–Magyarország 26–23 (11–12)
Scandinavium, 4000 néző. V: Lazaar, Reveret (francia)
Gólszerzők: Petersen 6, Zachrisson 4, Aren 3, Andersson 3, Jakobsson 2, Nilsson 2, Gustafsson 2, Lundström, Karlsson, Doder, Stenbäcken, ill. Harsányi 8(3), Vadkerti 6, Lékai 3, Szöllősi 2, Mocsai 2, Putics 1, Krivokapics 1

A csoport másik meccsén: Brazília–Macedónia 28–27 (15–13)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország        3    3    –    –    78–66    6 pont
2. Magyarország    3    2    –    1    80–79    4
3. Brazília                3    1    –    2    75–81    2
4. Macedónia         3    –    –    3    76–83    0

Svédország és Magyarország olimpiai kvótát szerzett.    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top