Close

Kevesebb szabálytalanságot talált az NFH idén a Szigeten és a Hungaroringen

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 868 vendéglátó egységre kiterjedő nyári ellenőrzésekor 35 százalékuknál talált szabálytalanságot, 11 alkalommal pedig összesen több mint 450 ezer forint bírságot szabtak ki első fokon.
 
A nyári ellenőrzések első felében nagyjából minden harmadik vendéglátóipari egységben tártak fel hiányosságokat, szabálysértéseket – mondta az InfoRádiónak Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője. A próbavásárlások esetében minden kilencedik volt kifogásolható.

Fülöp Zsuzsanna megjegyezte, hogy a hiányosságokat az esetek többségében már a helyszínen pótolni tudták. Arról is beszélt, hogy az adatok biztatóak.

A július végi Formula-1-es Magyar Nagydíjon és a múlt heti Sziget Fesztiválon is a korábbiaknál kevesebb problémás esettel találkoztak a fogyasztóvédelmi hatóságok munkatársai – hangsúlyozta Fülöp Zsuzsanna.

Fülöp Zsuzsanna kitért arra, hogy az esetek többségében azonnal pótolták a hiányosságokat, két esetben viszont szabálysértési eljárás indult.

A szóvivő megjegyezte, hogy az idei évtől érvényes jogszabályok szerint a kis- és középvállalkozók esetében először csak figyelmeztetnek és köteleznek, bírságot nem szabnak ki.

InfoRádió/Farkas Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top