Close

,,Újabb szégyenfolt a Fidesz és a KDNP köztársaságunkra erőszakolt alkotmányozási folyamatán”

Három éve vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni – mondta Wittner Mária az alkotmány vitájában Horn Gyuláról. A kijelentés szerinte nem durva.
,,Horn Gyula hóhér volt” és ” a ,,mi adónkból” finnaszírozzák a kórházi kezelését, ,,három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni” – ezt mondta tegnap Wittner Mária fideszes képviselő a parlamenti ülésen, miután vita alakult ki Horn Gyula egykori szocialista kormányfő szerepéről közte, és a jobbikos Novák Előd között.

 
Novák Előd azt mondta: a ’90-es években Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint most a Fidesz, mert önmaguk kétharmados többségét korlátozva beemelték a négyötödös szabályt az alkotmány előkészítésébe. Wittner Mária ezzel szemben arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyanez a többség négy évvel később ki is vette ezt a passzust a szabályok közül.
Az atv.hu tavaly decemberben adott arról hírt, hogy Horn Gyula betegsége olyan jellegű, hogy akár otthon is lehetne ápolni. A Honvédelmi Minisztérium vezetése ezért azt fontolgatta, hogy az egykori kormányfőt  hazaengedik a minisztérium kötelékébe tartozó Állami Egészségügyi Központból. Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek – írta a portál. Az atv.hu értesüléseit sem a Honvédelmi Minisztériumban, sem a Miniszterelnökségen nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták. Horn Gyulát 2007. szeptember 16-án vitték be az Állami Egészségügyi Központba, ahol őrökkel és kamerákkal védett VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem is fogad, állapotáról pedig teljes hírzárlatot rendeltek el a család kérésére.
Wittner Mária a Népszabadság megkeresésére, miszerint egy nagyon beteg emberről van szó, nem érzi-e, úgy, hogy túl durva volt a parlamenti kijelentése, és túlőtt a célon, úgy reagált: nem érzi úgy. ,,Minden ember már a Földön elnyeri büntetését a bűneiért. És nem én fogom elvenni Horn Gyula életét, hanem a Jóisten”.
 
Forrás: nol.hu 
Wittner Mária az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja.
 
 
Nyílt levél Wittner Máriának 
 
A vita után nem sokkal nyílt levelet küldött Harangozó Tamás MSZP-s képviselő Wittner Máriának, melyben az áll: a fideszes képviselő ,,a Harmadik Magyar Köztársaság demokratikusan megválasztott miniszterelnökét olyan kifejezésekkel illette, amelyek nem csak Horn Gyula személyére nézve méltatlanok, de az egész magyar nemzet számára bántóak, megalázóak”. 

,,Az Ön mai felszólalása méltatlan a Harmadik Magyar Köztársasághoz, méltatlan a Magyar Országgyűléshez. Az nem más, mint egy újabb szégyenfolt a Fidesz és a KDNP köztársaságunkra erőszakolt alkotmányozási folyamatán” – olvasható a szocialista képviselő által írt levélben.

Bocsánatkérésre szólítja fel az MSZP elnöke a fideszes Wittner Máriát. Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta: védhetetlenek és elfogadhatatlanok Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavai.

Az MSZP elnöke úgy véli, senki sem fogalmazhat meg ilyen mondatokat, nemcsak egy volt kormányfővel, hanem egyetlen magyar állampolgárral szemben sem. „Arra kérem Wittner Máriát, hogy kérjen bocsánatot Horn Gyulától, a családjától és Magyarország baloldali közösségétől” – mondta Mesterházy Attila.
 
Hozzászólások Wittner Mária kijelentéséhez 
   
,,Azért az borzasztó,hogy ilyen kétes hírű és erkölcsű nő ül a magyar parlamentben,és ítélkezik mások felett.Aszonyság,nem óhajtom másképp szólítani,nézzen a tükörbe.egyébként milyen silány keresztény az ilyen?”
,,nézzétek meg az arcát ennek a kereszténynek,csak a gyűlölet sugárzik róla.Horn nyomába sem léphet.Az én anyám mindig azt mondta,hogy aki különb,nem szólja meg a nálánál kevesebbet érőt.hát milyen igaz,MAMA!”
,,Én szégyellem magamat, hogy magyar vagyok, ha az országgyűlésben ilyen mocskos, undorító férgek a lehetnek képviselők. Az meg a másik felháborító, hogy ez ellen nem tiltakoztak, és nem utasították bocsánatkérésre.
Bár Horn Gyula valláshoz való viszonyáról nincs információm, de a gyomrom felfordul, amikor bigott kereszténynek mondott egyének viselkednek úgy, mint az a Wittner Mária. Keresztény ember, nem bántja a másik embert, nem akar neki rosszat, nem gyülölködik, és segít mindenkinek. Ja, és önzetlen. De ezek a szemetek az összes lehető bűnt elkövetik nap mint nap, aztán meggyónják (vagy nem) de látványosan forgolódnak a templomban, hogy verhessék a mellüket!
Horn Gyulának meg nyugalmat, békességet kívánok, és a lehető legjobb ellátást a Honvéd Kórházban, mert megérdemli! Ő igazán sokat tett ezért az országért.”
,,Az eszem megall hogy 2011-ben ilyen szavak kovetkezmenyek nelkul elhangozhatnak EUROPABAN egy orszag Parlamentjeben egy kepvoselo szajabol.Ahogy az allatok nem rugnak a legyozott ellenfelbe, ugyanugy kulturember(!) nem rug bele egy gyogyithatatlan betegbe-barmit is gondol rola.Hova jartak ezek a bunkok iskolaba, hol nottek fel , milyen nevelest kaptak?Ilyenek “vitaznak” a leendo Alkotmanyrol?Mi lesz ebbol a szerencsetlen orszagbol????.Akinek esze es lehetosege van tenyleg menekuljon!!!!
Tudja valaki milyen juttatasokat kapnak a kepviselok az ilyen es hasonlo taploskodasert???Mar barmit lehet???”
,,A stílus, maga az ember!!! Ebben a némberben már semmi emberi nincs!!
Hol van ilyenkor a kis vezír és a többiek??? Hol van egy olyan fideszes aki elhatárolódik tőle????
Szégyellje magát minden vele egy frakcióban lévő is!!!!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top