Close

Gyenge kezdés után erős befejezés

A magyar válogatott megmutatta, hogyan kell felállni a padlóról, hiszen úgy nyert három góllal Mocsai Lajos együttese, hogy nyolc perccel a kezdés után már hat góllal vezettek az északiak. A második félidőre összeszedte magát a csapat és az 52. perctől már nem adott esélyt a fáradt norvégoknak, háromgólos győzelmével értékes skalpot gyűjtött a válogatott.

Erlend Mamelund, a norvég válogatott balátlövője legközelebb valószínűleg kétszer is meggondolja, hogyan vélekedjen a leendő ellenfélről, hiszen a japánok elleni 14 gólos győzelmük után kijelentette, hogy a magyarok ellen könnyebb mérkőzésre számít. Az izlandiak elleni hatgólos vereség valóban megrázó volt, és a norvégok sem számítottak gyengébb ellenfélnek, de a mérkőzés első nyolc perce még ezeknek a tükrében is gyalázatos volt. 0-6 után azonban fokozatosan javult Iváncsikék játéka, a 27. percben már csak egy góllal volt lemaradva a magyar válogatott. A remény visszatért, a félidő kétgólos norvég előnnyel zárult. A második játékrész elején tíz perc alatt mindössze egy gólt dobott a csapat, az ellenfél ismét alaposan elhúzott, 17-21 után viszont a mieink percei következtek. Kilenc percig volt gólképtelen Norvégia, a magyar válogatott pedig visszaadta a meccs elején elszenvedett 6-0-át, méghozzá a lehető legjobbkor. Mikler Roland nagyszerűen védett, szinte megbabonázta az addig magabiztos góllövőket, az utolsó percekben az ellenfél már nem tudott két gólnál közelebb kerülni a magyarokhoz. A vége egészen megnyugtató 26-23-as győzelem lett. A pihenőnapot követően hétfőn 17 órakor Brazília ellen lép ismét pályára a magyar válogatott. Csak így tovább!
Férfikézilabda-világbajnokság, B csoport, 2. forduló:
Magyarország – Norvégia 26-23 (14-16)
gólszerzők: Ilyés 5, Császár 5, Iváncsik G. 5, Iváncsik T. 5, Zubai 3, Mocsai T. 1, Nagy K. 1, Katzirz 1, illetve Kjelling 7, Tvedten 6, Myrhol 6, Mamelund 2, Björnsen 1, Lund 1
kiállítások: 4, illetve 8 perc
hétméteresek: 5/7, illetve 3/3 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top