Close

Talmácsi a Superbike sorozatban folytathatja

Miután Antonio Banderas csapata a főszponzor kihátrálása miatt visszalépni kényszerült a 2011-es világbajnokságtól, Talmának új csapat után kellett néznie. Mivel a 250-es kategóriából idáig még nem akadt kérője, ezért a Superbike sorozatban próbál csapatot találni a 2007-es világbajnok.

Amennyiben négynapos tesztje elnyeri a Pedercini-istálló tetszését, akkor a magyar motoros a következő szezonban a Superbike sorozatában indulhat, akár már a szerződéskötésre is sor kerülhet a négynapos (január 10-14.) túra végén. Talmácsi Gábor egy Kawasakival tesztelne, de Lucio Pedercini az egyik olasz internetes lapnak kifejtette, hogy a magyar motoros egyelőre csak a második számú pilóta helyét kapná meg. Az első számú versenyzőjük az olasz Roberto Rolfo 2006-tól 2009-ig már volt Superbike versenyző, a Ducatinál és a Hondánál próbálta ki magát, a tavalyi idényben pedig Talmával egy kategóriában indult, és kétszer is a dobogóra állhatott a Suterrel (Malajziában győzött, Németországban pedig harmadik lett). A 30 éves versenyző 2002-ben, illetve 2003-ban az összetett világbajnoki pontverseny harmadik, majd második helyezettje volt.

Talmácsi a tesztet hasznos téli felkészülésnek tartja, ám a lehetséges Superbike-os indulásának konkrétumairól csak a motor kipróbálása után tesz bejelentést. A Superbike-motorok teljesítménye közel azonos a királykategóriában használtakéval, a tavalyi világbajnoki szezon 13 futamból állt, érdekesség, hogy a sorozatban minden pályán két versenyt rendeznek. Az előző évben a legjobb Kawasaki-versenyző Tom Sykes volt, legelőkelőbb helyezése az Imolai-nagydíj második futamán megszerzett negyedik hely volt. Pedercini szerint Talmácsi első éve a tanulással telne, hiszen a kategória más adottságokkal rendelkezik, mint a MotoGP. Ha Talma mégsem ezt az utat választaná, az olasz csapattulajdonos másik kiszemeltje a cseh Lukas Pesek kerülhet az olasz istállóhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top