Close

Berázódhat az új gazdaságpolitika, de a sértett reakciók nem jók

Nem kell attól tartani, hogy az euróövezet szétesne, de az sem igaz, hogy visszatértünk volna a kétezres évek elején tapasztalt növekedéshez – jelentette ki Csaba László a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

 Csaba László szerint a világ egészében tapasztalható bizonytalanság jórészt annak köszönhető, hogy számtalan kormány ész nélkül költekezett, és nem volt, aki finanszírozza. A közgazdász azt várja, hogy berázódjon az új típusú gazdaságpolitika. Jelenleg szerinte nagy a feszültség, ami attól oldódna, ha nagyobb lenne a bizalom, a kiszámíthatóság. Kiemelte: az inflációt még nem látja legyőzött ellenségnek.

A sértett reakciók semmiképp nem jók, javítani kell a kommunikáción – mondta annak kapcsán, hogy a Magyarországot ért leminősítéseket követően a kormányzat bírálta a hitelminősítőket.

Annak kapcsán, hogy multicégek Európai Bizottsághoz fordultak a különadók miatt, és szankciókat követeltek Magyarország ellen, Csaba László azt mondta: tévedés, hogy az egyenlő elbánás jogelvét illetően az európai intézményeknek nincs jogköre. A magánszféra mindig kormánypárti – szögezte le a szakember, aki szerint a multik lépése egy jel, el kellene gondolkodni rajta. Úgy vélte: meg lehetne oldani a helyzetet azzal, ha tárgyalna a különadók kivezetéséről a kormány, mely választhatja a konfrontációt is, csakhogy Brüsszel könnyen elmeszelhet bennünket.
hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top