Close

Varga Mihály: a bankadó az OTP-árfolyam „megtámasztási pontja”

A bankadó segít az országot egyensúlyi pályán tartani, ezért az jó az OTP Banknak is Varga Mihály szerint. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Balatonfüreden a különadókat és a bankadót is átmenetinek nevezte, amelyek 2013-ig szólnak, és amelyeket fokozatosan vezetnek majd ki a rendszerből – tudósított az MTI.
 

Az országkockázat miatt Magyarország jelenleg kényszerpályán van, a különadó és a bankadó bevezetése is erről szól, mert javítja az ország kockázati besorolását – hangsúlyozta az első Orbán-kormány pénzügyminisztere az infokommunikációról tartott konferencia nyitóelőadásában. Az államtitkár ebből vezette le, hogy a bankadó az OTP részvényárfolyam „megtámasztási pontja”. 
Varga Mihály a különadókkal kapcsolatban megjegyezte még: elvárható, hogy azok a szektorok, amelyek korábban a gazdasági pálya előnyeit élvezték, most vegyék ki a részüket az ország sérülékenységének csökkentéséből és a stabilizálásból. Az euró bevezetéséről szólva Varga Mihály kijelentette: Magyarországnak vissza kell állnia az euró bevezetését lehetővé tevő világos gazdasági pályára, a pozitív spirál eredményeképpen, pozitív piaci várakozásokkal csökken az ország sérülékenysége, a kamatláb és a kockázati felár és ezzel az ország a piacokról biztonságosan finanszírozhatóvá válik. 
portfolio.hu
hir-háttér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top