Zsíroskenyérháztól a Costes étteremig
A 19. Sziget fesztivált a multikulturalitás mellett gasztronómiai sokszínűség is jellemezte. A már megszokott nemzetközi konyhák, az indiai, kínai, erdélyi, thai és görög ízek mellett 5 főtt kukoricás, 5 lángosos, 5 pizzás, 5 kenyérlángosos, 3 óriáspalacsintás, 4 bio-, illetve vegakonyhás és 9 hotdogos várta az éhezőket. Természetesen hurka, kolbász, sonka, grillnyárs, sült zöldségek és sült húsok is ott voltak a menükártyán.
81 pub, 15 boros, 4 pálinkaház és megannyi sörlelőhely volt a fesztiválon. A szervezők idén bevezették a csak a 18 év felettieket illető megkülönböztető karszalagot, hogy a vendéglátósok láthassák, kik fogyaszthatnak alkoholt a Szigeten. Izgalmas ízek, így például a sokácbab és pljeskavica mellett különböző halételeket is talált az éhes fesztiválozó: tintahal, ponty, hekk, és rák meg békacomb is szerepelt a listán, ízesen elkészítve, s persze halászlé szegediesen. A VIP szektorban pedig Óbuda legjobb étterme a Pastrami és Magyarország első Michelin csillagos étterme, a Costes szolgálta ki a VIP közönséget s a Nagyszínpad nemzetközi sztárjait. A Szigeten megtalálható volt több ABC, zöldség- és gyümölcsárus, pékség, a teljesség kedvéért.
Minden évben több ezer francia és olasz fesztiválozó jár vissza a Szigetre. Ezért 19 éves fennállása óta először a Sziget szervezői úgy döntöttek, külön kempinggel, olasz és francia étteremmel is kényeztetik az itáliai és frankofón vendégeiket. Így például a Világzenei Nagyszínpaddal szemben felépített French Camping és a RESTRO egyszerre volt a szigetelő franciák és a nemrég UNESCO védelem alá helyezett francia gasztronómia központja. Helyben a Cake Shop megálmodója és íz-felelőse, Sallay Fanni kezeskedett a magas gasztronómiai színvonalért.
Minden reggel élvezgettük az eredeti alapanyagból, frissen kisütött baguette-szendvicseket, az igazi illatos croissant-okat és különböző péksüteményeket, csakúgy, mint a quiche-eket és az összeválogatható salátákat. Napközben két melegételes spedialitás és számtalan testet-lelket gyönyörködtető francia sütemény, mousse és sorbet tette egyedülállóvá és kiemelkedővé a kínálatot. A Pastisról, a minőségi kávéról, a frissen facsart gyümölcslevekről és a koktélok széles választékáról nem is beszélve.
A kemping kerítése kiállítóhelyül is szolgált: Barakonyi Szabolcs André Kertész-ösztöndíjas fotóművész válogatott a szintén ösztöndíjas Benkő Imre párizsi fotói közül. Miközben a kemping lakói számára belül a Sziget 18 éves történetét elevenítették fel Benkő fekete-fehér, érzékeny képei a hőskortól egészen napjainkig.
A METRO Kereskedelmi Kft. az ideit fesztivál szezonban lett a sziget Szervezőiroda élelmiszer beszállítói partnere. A METRO több, mint 20.000 cikkből álló teljes kínálata így a Sziget büféseinek és csaposainak a helyszínen is rendelkezésére állt, hiszen a nagykereskedelmi lánc területi képviselőinél a fesztivál idején 0-24 óráig leadhatták rendeléseiket, amit a lehető leggyorsabban ki is szállítottak.