Close

Baleset az M70-esen: egy embernek kellett kórházban maradnia

Egy fiatal lány a hétvégén távozott, négyen hétfőn térnek haza, egy sérültet azonban még az intenzív osztályon ápolnak azok közül, akik a múlt kedden sérültek meg az M70-es autóúton, egy román busz és egy szlovén kamion balesetében – közölte a nagykanizsai kórház sajtóreferense.

Fröhlich Klára elmondta: a román buszon megsérültek közül a hétvégén hazaengedték azt a 16 éves lányt, akit a gyermekosztályon ápoltak. Négyen a nap folyamán térhetnek haza, köztük az a két, súlyos állapotban kórházba került utas, akiket tompa hasi és mellkasi sérüléseik miatt hosszabban kellett megfigyelni, de már állapotuk lehetővé teszi az utazást. Egyelőre a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályán ápolják tovább azt a középkorú nőt, akinek a baleset után el kellett távolítani a lépét.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ő mikor hagyhatja el a kórházat.

Az M70-es autóúton június 21-én hajnalban történt buszbaleset következtében hatan meghaltak, hárman súlyosan, 23-an könnyebben sérültek meg.

A túlélők arról beszéltek: valószínűleg elaludt a buszsofőr, akit a tudomásuk szerint pihenés nélkül fordítottak vissza Romániából Spanyolországba.

A Valenciába tartó román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében áttért a szembejövők sávjába, ahol frontálisan összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben a helyszínen öten meghaltak: a szlovén kamion vezetője, továbbá a busz két, egymást váltó sofőrje és két utasa. Összesen 27 sérültet szállítottak a mentők a nagykanizsai kórházba, közülük egy ember néhány órával később belehalt életveszélyes koponyasérüléseibe.

A román Atlassib busztársaság 22 utast – akik egyáltalán nem sérültek meg, vagy csak kisebb sérüléseket szenvedtek – a baleset napján továbbszállított Spanyolországba. A további sérültek hozzátartozóikkal, illetve a busztársaság által küldött autóval Romániába tértek vissza.

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top