Close

Bravúros győzelem a németek ellen

Az első félidő nehézségei után magára talált a magyar csapat, és idegőrlő küzdelem után végül két góllal múlta felül Mocsai Lajos együttese a 2007-es világbajnok Németországot. Az olimpiai selejtező még közel sincs a csapat kezében, holnap a spanyolok ellen is hasonló teljesítményre lesz szükség.

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt a magyar válogatott, hiszen vereség esetén már nem lett volna esélye megszereznie a csapatnak az olimpiai selejtezőn való indulás jogát. Ennek tudatában hatalmas nyomás nehezedett a Mocsai-alakulatra, a németek pedig Izland magabiztos legyőzése után igazán kedvező helyzetben várhatták a Magyarország elleni találkozót. Gál Gyula vádlisérülése is a lehető legrosszabbkor jött, helyére Schuch Timuzsin került, Carlos Pérez  pedig először kapott szerepet a világbajnokságon.
Az első percekben igazán biztató játékot mutatott a magyar csapat, végül 4-1-es vezetésnél Heiner Brand időt kért, tanácsaival pedig új lendületet adott csapatának, és néhány perccel később már a németek vezettek három góllal. A félidő vége előtt hét perccel sikerült kiegyenlítenie a magyar válogatottnak, bár a vezetést már jóval korábban átvehették volna, de sajnos rengeteg ziccer kimaradt, és az emberelőnyös időszakokban sem ment jól a játék. Az adok-kapokból a németek jöttek ki jobban, az első játékrész 10-12-es német vezetéssel zárult. A második félidőre alaposan összeszedte magát az addig gyengélkedő Pérez is, Fazekas védéseinek köszönhetően pedig végre sikerült átvennie a vezetést a magyar válogatottnak, a 41. percben 16-15 volt az állás, a németek kissé megtorpantak a magyar gólok után. 21-19-nél akár már három góllal is vezethettek volna a mieink, de egy ziccer és egy büntető elhibázása után ismét feljöttek a németek. A vezetést már nem bírták megszerezni, de az 59. percig csak 1-2 gól volt a különbség a két csapat között, gyors gólváltások és rengeteg hiba jellemezte az utolsó perceket. Sorsdöntő volt Iváncsik Tamás labdaszerzése másfél perccel a vége előtt, hiszen a ziccerbe kerülő németek akár ki is egyenlíthettek volna. A következő két támadásból viszont magyar találatok születtek, ezzel végleg eldőlt a mérkőzés, Gensheimer találata már csak a kozmetikázott az eredményen, 27-25-re nyert Magyarország, életben tartva ezzel esélyeit a hetedik hely megszerzésére. Holnap Spanyolország következik, szintén nagyon nehéz mérkőzés vár a fiúkra. 

Középdöntő, I. csoport, 2. forduló

Magyarország–Németország 27–25 (10-12)

Jönköping, 3963 néző. V: Olesen, Pedersen (dánok)
MAGYARORSZÁG: Fazekas – Iváncsik T. 5, Mocsai 4, Császár 2, Schuch, Pérez 5, Iváncsik G. 5 (1). Cs: Mikler (kapus), Ilyés 2, Harsányi 3(3), Zubai 1, Lékai
NÉMETORSZÁG: Bitter – Sprenger 2, Hens, Kraus 4 (3), Preiss 2, Glandorf 5, Gensheimer 3. Cs: Heinevetter (kapus), Roggisch, Klein, Pfahl 2, Heinl 1, Christophersen, Groetzki 1, Kaufmann 4, Haass 1
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
 

 
A csoport állása

1. Spanyolország    4    3    1    –    118–103    7
2. Franciaország    3    2    1    –    95–  75    5
3. Izland    4    2    –    2    109–107    4

4. MAGYARORSZÁG    4    2    –    2    103–117    4

5. Németország    4    1    –    3    99–107    2
6. Norvégia    3    –    –    3    72–  87    0

 

Keddi program

Németország-Norvégia (16.15)

Magyarország-Spanyolország (18.30)

Franciaország-Izland (20.45)  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top